Haberler

Adanalılar Sıcaklarda "Bici Bici" ile Serinliyor

Adanalılar sıcaklarda "bici bici" ile serinliyor Sıcak havaların Adana'da hissedilmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar "bici bici" denilen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı Adanalılar, "Adana Kebabı" gibi bici bicinin de tescillenmesini istiyorADANA - Yaz dönemlerinde yenilen, buz...

Adanalılar sıcaklarda "bici bici" ile serinliyor

Sıcak havaların Adana'da hissedilmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar "bici bici" denilen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı

Adanalılar, "Adana Kebabı" gibi bici bicinin de tescillenmesini istiyor

ADANA - Yaz dönemlerinde yenilen, buz püresi, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılan Adana'ya özgü bir tür tatlı olan bici bici sezonu açıldı. Adanalılar akşamları bici bici yiyerek serinliyor.

Adana'da sıcakların kendini iyice hissettirmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar "bici bici" olarak bilinen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı. Buz püresinin arasına karıştırılmış nişasta üzerine mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbetin döküldüğü bici bici, en az 5 liradan alıcı buluyor. Bazı vatandaşlar ise 'bici bici' tatlısının Adana Kebabı gibi tescillenmesi gerektiğini söyledi.

Adanalılar bunaltıcı havada serinlemek için yıllardan bu yana Adana'ya özgü olan "bici bici" ismini verdikleri bir soğuk tatlıyla serinliyor. Gündüz sıcağında çıkmak istemeyen vatandaşlar ise akşam saatlerinde Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü kenarlarında kurulmuş bici bici tezgahlarına adeta akın ediyor. Yazın her köşe başında satılan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bici bici, en bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, süt, pudra şekeri ve gül suyundan oluşuyor.

Kışın kebap yazın bici bici

Adana'da 12 yıldır Seyhan Baraj Gölü'nün kenarında bici bici yapan Yılmaz Ömür, geçimini yılın 6 ayı bici bici sektöründen geri kalan 6 ay ise tablasında kış aylarına özgü yiyecekleri satarak sağlıyor. Bici bicinin nasıl yapıldığını anlatan Ömür, "Suyu kaynatıyoruz, kaynamaya yakın nişastayı döküyoruz ondan sonra tepsiye katıyoruz. Tepside donduktan sonra bicileri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra tabağın içerisine pudra şekeri katıyoruz. Sonrasında buz katıyoruz. Gül suyu, gıda boyası ve en sonda meyve katarak bici biciyi hazır hale getiriyoruz. Muz, kiraz ve çilek gibi meyvelerle servis ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kışın Adana Kebabı'nın yazın ise bici bici tatlısının Adana'yı tanıtmak için kullanıldığını belirten Ömür, günde ortalama 300 bici bici satıp yiyen vatandaşların da memnun olduklarını dile getirdi.

Bici bicinin Adana Kebabı'nda da önce tescillenmesi gerektiğini savunan Mehmet Eroğlu isimli vatandaş, "Bici bici, gece bile çocuklarımızla çıkıp yiyebileceğimiz güzel bir şey. Adana'ya özgü bir tatlı. Bulunmaz bir lezzet. Başka şehirlerde böyle kültür yok. Böyle bir zevk yok. Bu anlatılmaz. Adana Kebabı'ndan da öncelikli gelmesi lazım. Yazın serinlediğimiz en güzel tatlı. Haftanın 3 günü tüketiyoruz. Aile, arkadaş toplantısı olduğunda bile bici yiyoruz" dedi.

Bici bici tüketen Nazlı Çakar da, "Ben 4 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Oralarda bu tatlı çok farklı geliyor ama ben her Adana'ya geldiğimde tüketiyorum bici biciyi. Yazın vazgeçilmez bir tatlı" diye konuştu.

Gamze Sündük ise bici biciyi ailecek tükettiklerini belirterek, "İstanbul'dan gelen arkadaşlarımız bile bici biciyi severek tüketiyor. İçerisinde buz var içimi soğutuyor. Sıcak olan tüm illerde olmasını tavsiye ediyorum. Gerçekten serinleten bir yiyecek" ifadesini kullandı.

Bici bici yiyen diğer vatandaşlar ise Adana'nın çok sıcak olduğunu sıcakta serinlemek için buz gibi tatlı yediklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Seyhan Baraj Gölü İstanbul Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title