Haberler

Adanalı Aşçılardan Akademik Eğitim

Adanalı aşçılar, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine lezzetlerin sırlarını ve mesleğin inceliklerini anlattı.

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Münir Tanak ve Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, üstlendikleri akademik eğitimde meslektaşları Mahmut Dolmacı ve Musa Güvençli ile birlikte geleceğin mutfak şeflerine bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Münir Tanak ve Derviş Göçmen, dernek olarak bağlı oldukları Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'nun (TAŞPAKON) Eğitimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dolmacı ile Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Musa Güvençli ile birlikte Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün eğitim seminerinde görev aldı.

Hem Türk mutfağı ve dünya mutfakları hakkında bilgi ve beceri sahibi olup, turizm sektöründe mutfak şefi olarak çalışma hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, Mahmut Dolmacı, Münir Tanak, Musa Güvençli ve Derviş Göçmen'den teorik bilgiler aldıktan sonra, hep birlikte mutfağa geçip yemekler ve tatlılar yaptı. Üniversite mutfağında 20'ye yakın uygulama yapan usta aşçılar, patlıcan güveç, patlıcan kebap, hünkar beğendi, acılı ezme, dana rosto, su böreği, baklava, şöbiyet, antep yuvalaması gibi yemekleri hazırladı.

ADAPADER Başkanı Münir Tanak, "Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde hem Türk mutfağı, hem de dünya mutfağının sırlarını öğrenen gençlerimizin en seçkin işletmelerde mutfak şefleri olarak görev alıp, mesleğimizi en iyi şekilde sürdüreceklerine inanıyorum. Adanalı aşçılar olarak, akademik eğitimlere destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Eğitim seminerinin sonunda Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Karadeniz, gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine verdikleri desteklerden dolayı Mahmut Dolmacı, Münir Tanak, Musa Güvençli ve Derviş Göçmen'e teşekkür belgelerini sundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title