Haberler

Adana Valisi Süleyman Elban, tarım alanlarında incelemede bulundu

Güncelleme:

Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam ilçesindeki tarım alanlarında incelemede bulundu.

Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam ilçesindeki tarım alanlarında incelemede bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Süleyman Elban, ilk olarak Akkuyu Mahallesi'ndeki yıllık dekara 30 ton domates üretimi gerçekleştirilen topraksız seralarda inceleme yaptı.

Genellikle Rusya pazarına ürün satışı yapılan 22 dekar alana sahip sera hakkında bilgi alan Vali Elban, daha sonra Çiçekli Mahallesi'ne giderek 60 dekar alanda tünel seralarda gerçekleştirilen çilek üretimini yerinde gördü.

Buradaki incelemelerin ardından Vali Elban, Yarımca Mahallesi'nde tam otomasyonlu 47 dekar alana sahip muz üretim serasında incelemede bulundu.

Elban, elverişli iklimi ve verimli topraklarıyla Adana'nın doğanın zenginliğini her daim sunan tarımsal bir değer olduğunu belirtti.

Coğrafyanın kıymetini bildiklerini kaydeden Elban, "Bizler, tarımın ekonomik kalkınmadaki önemini her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Özellikle pandemi sürecinde gıda üretimimin ne derece önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Bu bağlamda ilimizde üretim ve verimliliğin arttırılması, ulusal ve uluslararası pazarların genişletilerek tarımsal ekonomiden elde ettiğimiz kazancın daha da büyümesi için üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

Vali Elban'ın ziyaretlerine, Adana milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Sarıçam Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal ile İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Elban Sarıçam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title