Haberler

Adana: Uluslararası Uyuşturucu Şebekesine Darbe

Adana Polisinin Düzenlediği "Sarısu" Operasyonunda, Uyuşturucu Şebekesinin Elebaşısının da Aralarında Bulunduğu 4 Kişi, 4 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 800 Gram Eroin ve 32 İçimlik Paketler Halinde Esrarla Birlikte Yakalandı.

Adana polisinin düzenlediği "Sarısu" operasyonunda, uyuşturucu şebekesinin elebaşısının da aralarında bulunduğu 4 kişi, 4 bin adet uyuşturucu hap, 800 gram eroin ve 32 içimlik paketler halinde esrarla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 20 gün önce uluslararası uyuşturucu şebekesine yönelik "Sarısu" adı verilen operasyonu başlattı. Şahısların Türkiye'ye girişlerinden çıkışlarına kadar her adımlarını takip eden Narkotik Büro Amirliği ekipleri, şebekenin elebaşısı olduğu bildirilen M.S. (40) ile M.İ. (40) ile Ş.K.'yi (57) Akçetekir Turnikeleri'nde CW NK 570 Almanya plakalı Mersedes otomobilde yakaladı. M.S.'nin vücuduna plastik bantlarla sarılı 800 gram eroin çıkarken, otomobil içerisinde yapılan aramada ise 2 ayrı Trabzon ekmeği içerisine konulmuş 4 bin adet Extacy uyuşturucu hap ele geçirildi.

Eş zamanlı yapılan 2. operasyonda ise Atakent Sitesi'nde eroin maddesini İran, Irak ve Suriye'den getirdiği tespit edilen A.A. (40) kaldığı evde yakalandı. Ayrıca M.S.'nin evinde yapılan aramada ise kurusıkı tabanca, 32 içimlik paketler halinde esrar maddesiyle uyuşturucu maddesinin tartılmasında kullanıldığı bildirilen hassas terazi ele geçirildi.

Uyuşturucu şebekesinin elebaşısı M.S.'nin yıllardır Adnan Sarısu adına düzenlenmiş sahte kimlikle yurtdışına çıkış yaptığı ve arkadaşlarının da kendisini Mustafa Kadıoğlu olarak bildiği öğrenildi.

Şahıslar, yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title