Haberler

Adana: Teknik Direktör Samet Aybaba'dan Dünya Kupası Yorumu

Teknik Direktör Samet Aybaba, Almanya'da gerçekleştirilen 2006 Dünya Kupası'nda görev yapan antrenörler ile hakemleri çok kötü olduğunu iddia ederek, "Bizdeki antrenörler de, hakemler de onlardan çok daha iyi" dedi.

Teknik Direktör Samet Aybaba, Almanya'da gerçekleştirilen 2006 Dünya Kupası'nda görev yapan antrenörler ile hakemleri çok kötü olduğunu iddia ederek, "Bizdeki antrenörler de, hakemler de onlardan çok daha iyi" dedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi'nin düzenlediği "Futbol Antrenör Gelişim Semineri"nde "Dünya Kupası'na bakış ve bizim futbol dünyamız" başlıklı konu hakkında görüşlerini aktaran teknik direktör Aybaba, 2006 Dünya Kupası'ndaki maçları yöneten çok kötü hakemler olduğunu ve bu hakemlerin verdikleri inanılmaz penaltı kararlarıyla adeta sonucu tayin ettiklerini iddia ederek, "Kupa hakemleri inanılmaz kötü. Maçların sonucunu neredeyse tayin ediyorlar. İnanılmaz penaltılar, kartlar var. Keşke bizden birkaç tanesi de orada olsaydı. Gerçekten de bizim arkadaşlarımıza önem verilse, değer verilse bu hakemlerden daha iyi maç yönetirler" dedi.

Brezilya ile Gana arasında oynanan kupa maçında, Gana A Milli Takım Teknik Direktörü'nün hatalarını, amatör bir takımı çalıştıran antrenörün bile yapmayacağını belirten teknik direktör Aybaba, "Brezilya gibi bir takıma karşı böylesine büyük açıklar veren Gana Milli Takımı antrenörünü mesleği yeniden öğretmek için amatör kurstan başlatmak lazım" dedi.

Hiçbir dünya kupasında bu kadar teknik direktör hatası olmadığını, bu kadar kaliteli oyunculardan kurulu takımları kurup da, bu kadar üst düzey teknik direktör diye adlandırılan insanların bu takımlarla bu kadar inanılmaz hatalar yapmasına akıl erdiremediğini ifade eden Aybaba, "Eğer bir Türk teknik direktörü şu takımların başında olsa birinci maçtan sonra bizim ülkemizde sokağa çıkarmazlardı. Hiddink'i çok tutarım, çok başarılı. Takımı bir maçta 10 kişi kaldı. 85 dakika bekleyip, ikinci santraforu oyuna soktu. 40 dakika boşa bekledi. Hollanda-Portekiz maçında inanılmaz şeyler oldu. Bir teknik adamın en büyük özelliği nedir? Takımını tanımasıdır. O maçta Portekiz maçında birinci atılacak oyuncu belliydi. Hollanda'dan atılacak oyuncu da belliydi. O oyuncu da atıldı. Teknik adamlar, kendi takım içindeki oyuncuların ruh hali, kapasiteleri ve ne yapacaklarını iyi analiz edememişler. İnanılmaz hatalar var. Ama bu Türkiye'de olsa aylarca, yıllarca konuşulur. Bu yüzden Şenol Güneş'in şampiyonluğu kaybettiğini Trabzon'a gittiğimde en az 20 defa dinledim. 10 senedir konuluşuyor. Dünya Kupası'ndaki bu teknik adamların hataları kendilerine hiç yakışmıyor. İtalya takımı tercihlerini nasıl kullandı. Bunları toparlarsanız, bunlar arasında benim teknik adam olarak oyuna katkısı var diyebileceğim tek adam Perrarie. Oyuncusunun arkasında duruyor. Ronaldo'nun tek başına neler yaptığını görüyorsunuz. Bir teknik adamın kararlı ve sisteme bağlı olması lazım" diye konuştu.

Dünya Kupası'nda çok başarılı kaleciler bulunduğunu ve çok iyi işler yaptığına da işaret eden Aybaba, "Biz de kaleye bir top geldiğinde, 20 kez besmele çektiren kaleciler var. Kaleye gelen bir topu uzaklaştıramıyorlar. Elde ne kaleciler var yapmadıkları şey yok" ifadelerini kullandı.

Aybaba, Türk antrenör ve hakemleri için yeterli lobi oluşturulamadığını, bu yüzden yurt dışında çalışan antrenör sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekerek, "Türki Cumhuriyetleri'nde bile Türk antrenörü yok. Bir tek Fatih Terim İtalya'ya gitti, o da Milan'da kullanıldı. Başka da isim yok" dedi.

Futbol Yorumcusu Metin Gören de, 2006 Dünya Kupası'nın çok az yıldızı bulunan, zevk vermeyen bir kupa olduğuna işaret ederken, başarayı da ancak iyi oyuncularla gidileceğini söyledi.

Spor Yazarı Doğan Ersavaş da, Türkiye'de sporu yönetenler ile yazarlar arasında çok özel ilişkiler olduğuna dikkat çekerken, büyük paralar ödenerek alınan Brezilyalı Alex'in milli takımda olmayışının, onun dünya değil yerel star olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Ersavaş, gazetecilerin gazeteyi sattırmak için yalan haberler yazmasının da doğru olmadığını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title