Haberler

Adana: "Sokaktan Geleceğe Projesi"

Adana Sokak Çocukları Derneği'nin hayata geçirdiği "Sokaktan Geleceğe Projesi" kapsamında açılan Tatlı-Pasta Kursu'nu tamamlayan 2 genç, staj yaptıkları pastanede işe başladı.

Adana Sokak Çocukları Derneği'nin hayata geçirdiği "Sokaktan Geleceğe Projesi" kapsamında açılan Tatlı-Pasta Kursu'nu tamamlayan 2 genç, staj yaptıkları pastanede işe başladı.

20 yaşındaki Murat Dinç ve 24 yaşındaki Ferdağ Bayram, Adana Sokak Çocukları Derneği'nin "Sokaktan Geleceği Projesi" kapsamında açılan Tatlı-Pasta Kursu'na katılarak, meslek sahibi oldu. Staj yaptıkları Pasta Pastanesi'nde işe başlayan gençlerden Murat Dinç, projeyle birlikte hayatının değiştiğini ifade ederek, "Proje öncesi üniversite sınavına hazırlandım, ancak başarılı olamadım. 'Bundan sonra ne yapacağım' derken, Sokaktan Geleceğe Projesi imdadıma yetişti. İlk başlarda iş bulacağıma inanmıyordum, ancak şu anda bir işim var. Pasta Pastanesi'nde kuru pasta yapıyorum, düzenli olarak maaşımı alıyorum. Sokak Çocukları Derneği'ne bana böyle bir imkan tanıyıp işsizlikten kurtardığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Pastalara şekil veren Ferdağ Bayram ise, daha önce eczanede çalıştığını, ancak son 1.5 yıldır işsiz olduğunu ve bu projeyle işe kavuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

"Projenin bana iş bulacağına inanmamıştım ama şu anda çok sevdiğim bir işim var. Pasta Pastanesi'nde tatlı dekorasyoncusu olarak çalışıyorum. Daha önce hiçbir iş yapmadan evde otururken şimdi meslek sahibi oldum. Bu beni çok mutlu ediyor."

Pasta Pastanesi sahibi Feride Zeyneroğlu da, sokakta yaşayan ve işsiz olan gençlerin ellerinden tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Dinç ve Bayram'dan çok memnunum. Kısa sürede pastaneye uyum sağladılar. Gençlerin işsizlikten ve sokaktan kurtulmasına birazcık yardımcı olduysak ne mutlu bana. Bu çocukların sokaktan kurtulması ve işsizliğin ortadan kalkması için herkese görev düşüyor. Bu ülkede herkes taşın altına elini koymalı. Benim imkanlarım kısıtlı, keşke imkan olsa da daha fazla gence iş imkanı sağlasam" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title