Haberler

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 50 Bin Kişi Yürüyecek

Adana'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın resmi açılışı, yarın 50 bin kişinin katıldığı kostümlü karnaval yürüyüşü ile başlayacak.

Adana'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın resmi açılışı, yarın 50 bin kişinin katıldığı kostümlü karnaval yürüyüşü ile başlayacak.

1 Nisan'da başlayan ve 5 Nisan'a kadar sürecek karnaval, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, merkez ilçe belediye başkanları, gazeteci Ayşe Arman ile karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un da katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Ünlü gazeteci Ayşe Arman, Adana HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, Emine Tusaval tarafından karnaval için özel olarak tasarlanan ve üzerinde Adana'ya özgü ifadelerin bulunduğu tişörtle katıldı. Toplantıda konuşan Ayşe Arman, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini belirterek, "Karnaval ile gurur duyuyorum. İyi ki böyle bir karnavalımız var. Keyifli olalım, gülelim, eğlenelim. Karnavala sahip çıkalım" dedi.

'DERS OLARAK OKUTULMALI'

Nisan ayında Adana'nın her yerini portakal çiçeği kokusunun sardığını anlatan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise, "Bugüne dek geçen 2.5 yılda karnaval için internet hariç medyada yapılan haberlerin reklam değeri 30 milyon lirayı aştı. Oysa karnaval bütçesi 1 milyon liralıyı bile aşmadı. Bu rakamlar karnavalın kent ve ülke tanıtımı için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu başarı üniversitelerde ders olarak okutulmalı" diye konuştu. Sarıçam Belediye Başkanı MHP'li Bilal Uludağ, CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Vali Mustafa Büyük de, karnavalın öneminden söz edip daha da gelişmesi için destek vereceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar, el ele tutuşup birliktelik mesajı verdi.

KAYAHAN ANILACAK

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu, yarın saat 17.30'da Atatürk Caddesi üzerinde yapılacak kostümlü karnaval yürüyüşü ile doruğa çıkacak. Geçen yıl 30 bin kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşe bu yıl 50 bin kişi bekleniyor. Yürüyüşün ardından Merkez Park'ta resmi açılış töreni yapılacak. Dilek fenerlerinin havaya uçurulacağı açılışta, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Gülden Mutlu, Keremcem, Zeynep Casalini ve Pandora Grubu sahneye çıkacak. Konserde, yaşamını yitiren Kayahan da anılacak. Gülden Mutlu, Keremcem ve Zeynep Casalini sahnede Kayahan şarkılarını seslendirecek. Portakal çiçeği kokusunun her yanı sardığı kentte, 5 Nisan'a kadar dans, müzik, halkoyunları, şiir, dinleti, tiyatro oyunları, resim ve fotoğraf sergileri, anma günleri ile konser gibi 188 etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Mustafa Büyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title