Haberler

Adana: Otomotiv Sektöründeki Esnafa AB Destekli Eğitim

Meslek Eğitim ve Küçük Sanayii (Meksa) Destekleme Vakfı Adana İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nin, AB Desteğiyle Uygulayıp Tamamladığı "Otomotiv Sektöründeki Esnafın Eğitim Düzeyini Yükseltmek" Projesinde Kursiyerlere Sertifikaları Verildi.

Meslek Eğitim ve Küçük Sanayii (MEKSA) Destekleme Vakfı Adana İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nin, AB desteğiyle uygulayıp tamamladığı ''Otomotiv Sektöründeki Esnafın Eğitim Düzeyini Yükseltmek'' projesinde kursiyerlere sertifikaları verildi.

Metal Sanayi toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aytaç Bilgen, Almanya'nın Adana Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık da katıldı. Törende konuşan proje koordinatörü Şefik Arabacı, Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ortaklığında, 18 ay önce başlatılan projede, 513 usta ve esnafın, 11 dönem halinde, 6 hafta süren eğitime katıldığını söyledi. Ceyhan, Kozan ve Pozantı ilçelerinde de mobil eğitimle esnafın bu projeden yararlandığını kaydeden Arabacı, proje için AB'den toplam 102 bin Euro destek alındığını, proje ortakları ATO ve AESOB'un da katkılarıyla bütçenin 126 bin 656 Euro'ya yükseldiğini belirtti. Yaklaşık 18 bin Euro'nun kullanılmadığı için geri verileceğini vurgulayan Arabacı, benzer projelerle bu tip ortaklıkların sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Proje sorumlusu Emin Yanık ise kursiyerlere mesleki yeterlilikleriyle ilgili bilgi sınavı yaptıklarını belirterek, ''Eğitim öncesi yapılan testlerde başarı oranı ortalama yüzde 50 düzeyinde kalırken, sonunda yapılan benzer testte ise bu yüzde 95-100'e yükseldi. Projeyle esnafa 1980'li yılların teknolojisini kullanan işyerlerinin kapanmaya mahkum olduğunu gösterdik" dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş da, bu tür projelere her zaman destek olmaya hazır olduklarını kaydetti. Baş, çok sayıda proje yapılmasına rağmen Adana'nın AB fonlarından yeterince yararlanamadığını dile getirdi.

AESOB Başkanı Kazım Barışık ise birlik olarak üyelerinin eğitimi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title