Haberler

Adana Öncülük Etti... Artık Türkiye'nin Uyuşturucu Analizi Kanalizasyondan Yapılacak

Adana öncülük etti.

Adana öncülük etti... Artık Türkiye'nin uyuşturucu analizi kanalizasyondan yapılacak

İHA'nın haberi ses getirdi, bakanlık devreye girdi

Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu tarafından 2 yıldır Adana'da yürütülen 'Atık sulardan uyuşturucu analizi' projesi hükümet tarafından da desteklenerek tüm büyük şehirlerde uygulanacak

Doç. Dr. Dağlıoğlu, "Projeye üniversitemizin öncülük etmesi bizim için çok önemli ve tüm Türkiye'de rutin olarak yapılması bize ayrı gurur vermekte"

ADANA - Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu tarafından 2 yıldır Adana'da yürütülen 'Atık sulardan uyuşturucu analizi' projesi artık tüm Türkiye'de yapılacak. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın 'Büyük şehirlerde atık sulardan uyuşturucu madde analizi yapacağız' açıklamasının ardından Doç. Dr. Dağlıoğlu, "Projeye üniversitemizin öncülük etmesi bizim için çok önemli ve tüm Türkiye'de rutin olarak yapılması bize ayrı gurur vermekte" dedi.

Yurt dışında uzun yıllardır yapılan atık sulardan kentteki insanların kullandığı uyuşturucu maddelerin belirlenmesi çalışması, Adli Toksikolog Doç. Dr. Dağlıoğlu tarafından 2 yıl önce Adana'da yapılmaya başlandı. İhlas Haber Ajansı'nın 9 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı haber ile de analiz tüm Türkiye'ye duyuruldu.

Hükumet ve Sağlık Bakanlığı'da yapılan haberin ardından projeyi detaylı olarak inceleyip analizin Türkiye'deki birçok şehirde yapılmasına karar verdi. Kararı ise dün Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Büyük şehirlerde atık sulardan uyuşturucu madde analizi yapacağız. İlk uygulama Adana'da başladı. İstanbul, Ankara, İzmir'de de bu izleri arayacağız. Böylece kentlerde uyuşturucu kullanımı ile ilgili tespit yapma imkanımız olacak" sözleriyle açıkladı.

"Proje tamamlandı, sonuçlar çıkmak üzere"

Projenin mimarı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görevli Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, gelişmelerde çok mutlu olduğunu söyledi. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin 18 ülkeden sonuçları aldığını ve Türkiye'nin sonuçlarını beklediğini kaydeden Dağlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Projemiz 11. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi'nde anlatıldı. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlı İzleme Merkezi'nden açıklama yapıldı. Avrupa'da 55 şehir ve 18 ülkede bu atık sulardan uyuşturucu analizinin yapıldığını ve Türkiye'den de bu dataların beklediğini bildirdi. Bu proje 2 yıldır devam ediyor. Proje tamamlandı ve sonuçlar çıkmak üzere. Adana ili bu konuda örnek gösterilerek bazı illerimizde atık sularda madde testlerinin yapılması talimatı verildi."

Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, uyuşturucu analizi için birçok yöntem olduğunu ancak tüm dünyanın şuanda 'Kanalizasyondan uyuşturucu analizi' yaptığını söyledi. Dağlıoğlu, "Bu projede üniversitemizin öncülük etmesi bizim için çok önemli ve bunun için tüm Türkiye'de rutin olarak yapılması bize ayrı gurur vermekte" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Akdağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title