Haberler

Adana'nın Kirecini 3 Kıtaya Satıyorlar

Adana'da kurulu Nur Kireç fabrikasının geçtiğimiz yıl 3 kıtada 20'nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Adana'da kurulu Nur Kireç fabrikasının geçtiğimiz yıl 3 kıtada 20'nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Fabrika bünyesinde kurulan Pülverize Sistem Kireç Fırını ve Yapı Kimyasalları Tesisi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Nur Kireç Genel Müdürü Mustafa Adıgüzel, firmalarının 2014 yılında 3 kıtada 20'nin üzerinde ülkeye kireç ve yapı kimyasalları ihraç ettiğini söyledi.

Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Sürdürülebilir kalite ve müşteri odaklı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda ilkelerimizden ödün vermeden ilerliyoruz. Bizler Adana'nın vergi mükellefleriyiz. Firmamızda oluşan istihdam önce Adana sonra ülke ekonomimize katkı sağlayacak. İnsan hatasını en aza indiren otomasyona dayalı son teknolojiler ile kendimizi yenilirken, global dünya ile rekabet edilebilir hale gelmek zorundayız. Bu konuda yeni yatırımlar ve AR-GE çalışmalarımız devam edecek.

Üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeye kireç ve yapı kimyasalları ihraç ediyoruz. Yapı kimyasalları alanında günlük bin 250 ton kapasiteli tesisimiz ülkemizin en büyük tesisidir. Bu tesiste hazır sıva, tamir harçları, seramik yapıştırıcıları, derz dolgu malzemeleri ve zemin yüzey sertleştiricileri uzman teknik ekip nezaretinde titizlikle üretilmekte. Ayrıca AR-GE çalışmaları ile ısı yalıtım ve ses yalıtım ile ilgili yeni ürünler yakında üretime başlanacak."

Açılış törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title