Haberler

Adana: Mezarlıkta Sahte Hoca Operasyonu

Adana Asri Mezarlığı'nda, Ramazan Bayramı Arifesinde Sahte Hocalara Yönelik İmtihan ve Operasyon Yapıldı. Sahte Hocalarla ile Mezarlık İçin Su ve Temizlik Hizmetleri Vererek Haksız Kazanç Sağlamaya Çalışanlar da Dışarı Çıkarıldı.

Adana Asri Mezarlığı'nda, Ramazan Bayramı arifesinde sahte hocalara yönelik imtihan ve operasyon yapıldı. Sahte hocalarla ile mezarlık için su ve temizlik hizmetleri vererek haksız kazanç sağlamaya çalışanlar da dışarı çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, 5 ayrı mezarlıkta bayram arifesi kabir ziyaretine gelen vatandaşlara izinsiz ve tilavete uygun olmayan şekilde Kur'an okuyarak haksız kazanç sağlamaya çalışanları ayıklamak üzere imamlar nezaretinde sınav yaptırdı. Sınavda başarılı görülenlere yaka kartı verilirken, hatalı okuyanlar da mezarlık dışına çıkarıldı.

Sınava giren 12 yaşındaki Murat Turan, Kur'an-ı Kerim'i başarıyla okuyarak imamlardan övgü ve yaka kartı aldı. İmadettin Levent İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Murat Turan, "Biz 7 kardeşiz. Babam çalışıyor. Ama kazancı yeterli değil. Ben de mezarlıkta kazandığım parayla anneme bayramlık alacağım" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Cankur ve özel güvenlik ekipleri, sınav sonrası da Asri Mezarlık'ta yaya ve motosikletli gruplar halinde operasyon yaparak izin belgesi olmadan Kur'an okuyarak kazanç sağlamaya çalışanları mezarlık dışına çıkardı.

Mezarlık içinde keser ve kürekle temizlik yapıp, kabirlere su dökerek vatandaşlardan para talep edenler de yakalanarak malzemelerine el kondu.

Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Ramazan Bayramı süresince denetimlerin süreceğini ve vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu şekilde tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.

Bu arada, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, mezar taşlarının kırılması yüzünden yakınlarının kabirlerini bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title