Haberler

Adana: Kosgeb Adana Tekstil Kalite Kontrol Laboratuarı'na Akreditasyon Belgesi

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (Kosgeb) Adana Tekstil Kalite Kontrol Laboratuarı'na, Türkiye Akreditasyon Kurumu (Türkak) Tarafından Akreditasyon Belgesi Verildi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Tekstil Kalite Kontrol Laboratuarı'na, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akreditasyon belgesi verildi.

Adana İş Geliştirme Merkez Müdürü Hamit Sucu, yaptığı açıklamada, yeterlilik şartlarını tamamlayarak TÜRKAK'a başvurduklarını, yapılan incelemeler sonucunda uluslararası geçerliliği olan akreditasyon belgesini almaya hak kazandıklarını kaydetti.

Belge sayesinde yapılan test ve analiz raporlarının, özellikle ihracat yapan sanayicilere önemli bir avantaj sağlayacağını vurgulayan Sucu, "Akreditasyondan önce, bir çok testin sonucunu yurtdışı laboratuarlarından çok yüksek bedellerle ve uzun süre beklemeyle alabilen sanayiciler, bundan sonra çok kısa zamanda ve ekonomik şartlarda işlemlerini yaptırabilecek. Bu özellikleriyle laboratuarımız, sektörün gelişmesine ve ihracatın azami ölçüde artmasına destek olacak" dedi.

Adana Tekstil Kalite Kontrol Laboratuarı, KOSGEB tarafından desteklenen ve AB fonlarınca desteklenen "Hazır Giyim Sektöründe Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında 2003 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulmuştu.

(AC-AB-AB-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title