Haberler

Adana: Kadınlardan Dünya Kupası'na Protesto

Dünya Kupası Adana'da kadınlar tarafından davul tokmağı ve hakem düdüğü çalınarak protesto edildi.

Dünya Kupası Adana'da kadınlar tarafından davul tokmağı ve hakem düdüğü çalınarak protesto edildi.

İnönü Parkı'nda akşam saatlerinde toplanan bir grup sivil toplum örgütü üyesi kadın, ellerinde "Kadın bedeninin satılmasına hayır", "FİFA tüm kadınlardan özür dilesin", "Bedenimize dokunmayın" yazılı dövizlerle, düdük çalıp, tokmakları birbirine vurarak Dünya Kupası'nı protesto ettiler.

Kadınlar, Dünya Kupası'nın fuhuşu körüklediğini de öne sürerek, yakın zamanda Almanya Konsolosluğu ile FİFA Genel Merkezi'ne de protesto faksı çekeceklerini açıkladılar.

Protestocular adına konuşan Yasemin Sunucu, dünyada hergün binlerce kadının organizeli bir şekilde fuhuş sektörüne sürüldüğünü, kadın bedeninin alınır, satılır bir meta haline, kadın ticaretini bir sektör, bir meslek haline getirenlerin, bu yıl da Dünya Kupası maçları ile kadın ticaretini alenen meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti.

Almanya'da bugün başlayan ve 9 Temmuz 2006'ya kadar sürecek olan Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere dünyanın dört bir yanından gelen erkek izleyicileri seks açısından tatmin etmek için Doğu Avrupa'dan ve Balkanlar'ın yoksul ülkelerinden getirilen, 40 ile 60 bin arası genç kadının, "beyaz kadın tacirleri" tarafından, devletin bilgisi dahilinde pazarlanacağına dikkat çeken Sunucu. "Bu kadınların büyük kısmının insan kaçakçılar tarafından fuhuşa zorlanan kadınlar olacağı tahmin ediliyor. 3 milyon seyircinin beklendiği maçların oynanacağı kentlerde fuhuş piyasası için altyapının hazırlandığı da vurgulanıyor. Köln ve Dortmund kentindeki stat yakınlarnıda fuhuş için arabayla gelinen ve 'drive-in' adı verilen bir kompleks oluşturuluyor. Bu Dünya Kupası'nın bir seks sektörüne dönüşeceğini gösteriyor. Kadınlara yönelik bu aşağılama ve köleleştirme saldırısına karşı sorumluluk taşıyan tüm insanlığı ve kadınları, tutum almaya, protestolarını yükseltmeye çağırıyoruz. Özellikle de bu organizasyonda imzası olan FİFA'yı protesto ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title