Haberler

Adana: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Oylanmasına Tepkiler

Türkmenler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çolak, "Her Tavrıyla Bize Hasım Olan Fransızlar'ı, Biz de Türk Milleti Olarak Hasım İlan Ediyoruz. Ebediyen Fransız Malı Kullanmayacağız" Dedi.

Türkmenler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çolak, "Her tavrıyla bize hasım olan Fransızlar'ı, biz de Türk milleti olarak hasım ilan ediyoruz. Ebediyen Fransız malı kullanmayacağız" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Merkez Parkı'nda 14 Türk derneği adına açıklama yapan Türkmenler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Çolak, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın yakın tarihte Ermenistan gezisi sırasında, Türklerin soykırımı kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarıyla Türkiye'nin AB üyeliği için halkını referanduma götürdüğünü hatırlattı. Çolak, "Anlaşılıyor ki, Fransa'nın yöneticileri, tarihte Türklere karşı kullandıkları bu Ermeni topluluğunu her fırsatta oyuncak gibi kullanmaya devam ederek sırtından atamayacak gibi gözükmektedir. Türk düşmanları, 30 bin şehide mal olan PKK terörünün, Türk milletinin ve Türk ordusunun üstün direnci ve sağ duyusu ile bitme noktasına gelmesiyle şimdi yeniden görev bölümü yapmış, biten PKK terörü yerine Ermeni soykırımı masalını önümüze koymak istiyor. Her tavrıyla bize hasım olan Fransızları, biz de Türk milleti olarak hasım ilan ediyoruz. Ebediyen Fransız malı kullanmayacağız, Fransa'ya gitmeyeceğiz" diye konuştu.

Fransa'da, 1975 yılında Paris Büyükelçisi İsmail Erez, 1979 yılında Paris Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Yılmaz Çolpan, 1981 yılında Paris Büyükelçiliği din görevlisi Tecelli Arı ve yine aynı yıl Paris Konsolosluğu koruma görevlisi Cemal Özen'in şehit edildiğini hatırlatan Çolak, bu cinayetlerden sadece Cemal Özen'in katilinin yakalanarak 7 yıl hapse mahkum edildiğini, 4 cinayetin ise failinin meçhul kaldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title