Haberler

Adana: Engel Tanımayan Engelli Şair

Adana'da Spastik Engelli Alper Demir, Bugüne Kadar Bilgisayarda Yazdığı 3 Bin Şiirinin Bir Bölümünü3 Ayrı Kitapta Topladı. Şiirlerinin Bir Bölümünü 3 Ayrı Kitapta Toplayan Demir, Şimdi de Kendi Web Sitesini Oluşturmak İçin Çalışmalara Başladı.

Adana'da spastik engelli Alper Demir, bugüne kadar bilgisayarda yazdığı 3 bin şiirinin bir bölümünü3 ayrı kitapta topladı. Şiirlerinin bir bölümünü 3 ayrı kitapta toplayan Demir, şimdi de kendi web sitesini oluşturmak için çalışmalara başladı.

Doğuştan spastik engelli olan ve vücudunun yüzde 70'ni kullanamayan Alper Demir (28), 19 Mayıs Lisesi'nde öğrenimine devam ederken, öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan "Sevgi Kervanı" dergisinde şiir yazmaya başladı. Okulu bitirdikten sonra da şiir yazmaya devam eden Demir, bugüne kadar yaklaşık 3 bin şiir yazdı. Demir, şiirlerinde genellikle aşk, sevgi ve dostluk konularını işliyor. Sadece dergilere şiir yazmakla kalmayan Demir, 3 tane şiir kitabı çıkardı. 1998 yılında, "Alper Demir'den Şiirler-Sen Gitmeden Önce", 1999 yılında "Alper Demir'den Şiirler 2", ve 2005 yılında "Alper Demir'den şiirler 3-Bir Kere" adlı şiir kitaplarını yayınlayan Demir, 1999'da İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu konulu şiir yarışmasında da "Uyuşturucu Tutkusu" adlı şiiriyle ödül aldı.

Engelli olmasına rağmen şiirlerini bilgisayarda kendisi yazan Demir, şimdi de eserlerine yer vereceği web sitesini oluşturmak için çalışmalara başladı.

Kendisini "engel tanımayan engelli şair" olarak tanımlayan Demir, en büyük hayalinin ise "Sen Gitmeden Önce" adlı şiirine klip çekmek olduğunu söyledi.

Şiirlerini genelde geceleri yazdığını vurgulayan Demir, "Geceleri duygularım daha çok yoğunlaştığı için şiirlerimi geceleri yazıyorum. Ancak gündüz yağmur yağarken, dolmuşta giderken de bir anda ilham gelip şiir yazdığım oluyor. Ancak Türk toplumu okumuyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte okuma oranı daha da azaldı. Bu, Türk gençliğinin geleceği için çok kötü bir durum. Kültürsüz bir toplum yok olmaya mahkumdur" dedi.

Önündeki iki yolda ilerlediğini söyleyen Demir, "Bu yollardan birincisi gerçek dünya, ikincisi ise şiir dünyam. Gerçek dünyada hayatla mücadelem var. Şiir dünyamda ise duygularım, aşkım ve sevgim var" diye konuştu.

Türkiye'de engellilere karşı bazı kör inançların bulunduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Türkiye'de engelli isen bir köşede sessizce oturup hiçbir şey üretmeden oturman gerekiyor. Ben bunu tersine çevirmek istiyorum. Yaptıklarımla da tersine çevirdiğime inanıyorum. Engelli olmama rağmen bilgisayar kullanıyorum, web sitesi oluşturuyorum. 3 bin tane şiir yazdım. Engelli insan yoktur, insan engeli kendisi koyar. Azmeden, mücadele eden, her şeyin üstesinden gelir ve başarılı olur. Halkımız, engelli insanlara acıyarak bakmasın. Bizim acınacak bir durumumuz yok. Bize sadece yardımcı olsunlar, yeter"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title