Haberler

Adana - Ekgişte İsrail Kurşunuyla Ölen Milli Tekvandocunu

Adana'dan Gazze'ye Giden 8 Kişiden Birinin Ölüm Haberi Geldi

ADANA'DAN GAZZE'YE GİDEN 8 KİŞİDEN BİRİNİN ÖLÜM HABERİ GELDİ

'ROTAMIZ Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Filistin'e giderken, İsrail'in müdahale ettiği gruba Adana'dan katılan 8 kişiden milli teakvandocu ve milli hakem 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun öldüğü haberi geldi.

Mavi Marmara gemisindeki gruba Adana'dan katılan Star Gazetesi Muhabiri Halil Bilek, teakvando Avrupa Şampiyonluğu bulunan Çiğdem Topçuoğlu, aynı sporda dünya şampiyonluğu bulunan, aynı zamanda milli hakem ve antrenör olan eşi Çetin Topçuoğlu, reklamcı Muhittin Yıldırım, tekstilci Cihangir Pakdil ve eşi Fatma Pakdil, öğretmen Fevziye Şenoğlu ve Suat Koşmaz'ın yakınları, İsrail'in müdahalesinin ardından merakla haber beklemeye başladı. Adana'dan giden 8 kişinin akıbeti merakla beklenirken, giden grupta yer alan milli hakem, teakvandocu Çetin Topçuoğlu'nun öldüğü haberi alındı. Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Koktaş, grupta bulunanlardan Cihangir Pakdil ve Fevziye Şenoğlu ile serbest kalmalarının ardından telefonla yaptıkları görüşmede, Topçuoğlu'nun İsrail askerlerinin müdahalesinde öldüğünü öğrendiklerini belirterek, "Bugün bize telefon ettiler. Çetin hocanın şehit olduğu haberini verdiler. Cenazeler İsrail'den uçağa konulmuş, Ankara'ya gönderiliyormuş. Diğer yaralıların da uçakla İstanbul'a gönderildiğini öğrendik. Çetin hocamızı durumundan dolayı çok kıskanıyoruz. Kendisi daha önce de Gazze'ye birlikte yardım konvoyunda birlikte gitmiştik. Biz, kendisinden haber alamayınca ölmüş olabileceğini düşündük. Çünkü, kendisi dövüş ustasıydı. Gemiye bir indirme yapıldığını öğrenince İsrail askerlerine tepki gösterebileceğini, onların da merhametli davranmayacağını düşünmüştük" dedi. Koşmaz, Adana'dan giden diğer kişilerin durumuyla ilgili olarak da, "Suat Koşmaz ve Muhittin Yıldırım ayaklarından kurşunlanmışlar. Diğer arkadaşlarımızın iyi olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Gemiye bir çocuğunun annesi eşi Çiğdem Topçuoğlu ile birlikte giden Çetin Topçuoğlu'nun Huzurevler Mahallesi'ndeki evina taziya çadırı kurulup, gelenlerin dileklerini yazdığı taziye defteri açıldı. Oturduğu apartmana büyük bir Türk Bayrağı asıldı, komşuları da evlerinin balkonlarına Türk bayrakları astı.

Daha önce "Filistin'e Yol Açık" konvoyuyla Gazze'ye giden Çetin Topçuoğlu, 1973'de başladığı teakvandoda dünya şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok şampiyonluklar elde etti. Topçuoğlu'nun

İHH ile koordineli çalışmak üzere 1.5 yıl önce kurulan ADYAR'ın kurulduğu günden itibaren üyesi olduğu belirtildi. Topçuoğlu'nun, gemiye binmeden önce dernek üyelerine yönelik toplantıda yaptığı konuşmaların yer aldığı görüntüler, sporcunun son görüntüleri oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title