Haberler

Adana: DYP'li Cevheri'nin Basın Toplantısı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdare Kurulu Üyesi Cevher Cevheri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Halk Desteğini Yitirdiğini İddia Etti.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdare Kurulu üyesi Cevher Cevheri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) halk desteğini yitirdiğini iddia etti.

Cevheri, partisinin Adana İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, hükümet politikalarını eleştirdi. AK Parti'nin 2002 seçimlerindeki oy oranıyla Meclis'te elde ettiği yüzde 66'lık çoğunluğu hak etmediğini ileri süren Cevheri, "AK Parti'nin geçen seçimlerde elde ettiği oy çoğunluğunu yeniden sağlaması mümkün değil. Tesadüfen yakaladıkları bir çoğunluğa dayanarak iktidarını 1 yıl daha sürdürmek istemeleri, milletle inatlaşmaktır. Hükümet, geniş halk kesimlerini memnuniyetsizliğe sürüklemiştir. İnsanlarımız karamsar ve geleceklerinden endişelidir. Maniple edilmiş ekonomik göstergeler kimsenin karnını doyurmuyor. Bizi, dış politikada her gün yeni bir hezimetle karşı karşıya bırakıyorlar" dedi.

AK Parti'nin erken seçime gitmemekte ısrarlı kararını da eleştiren Cevheri, hükümetin, 5 yıllık süreyi sonuna kadar kullanmaya hakkı olmadığını savundu. Anayasa'da bu konuda değişiklik yapılması gerektiğini savunan Cevheri şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizde 5 yıl süren bir yasama dönemi de yoktur. Türk siyasetinde 4 yıllık dönemler geleneksel hale gelmiştir. Hatta bu konuda Anayasa değişikliğine de ihtiyaç vardır. 4 yılı geride bırakan başarısız hükümetin biran önce seçime gitmesi lazımdır. Önümüzdeki ilkbahar seçim için çok uygun. Meclis'te sahip oldukları çoğunluğa dayanarak dönemi uzatmaya çalışmaları beyhude bir çabadır ve kendilerini bekleyen akıbeti değiştirmeyecektir".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title