Haberler

Adana'daki Pitbull Saldırısı Davası

Adana'da, ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi kızın yüzünü ısırarak, yüzünün sol tarafının felç olmasına neden olan pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 5 bin 400 lira para cezasına çevrildi.

Adana 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi'ndeki Sabancı İlköğretim Okulu 5. sınıfta okuyan Ece E'ye, 2 Kasım 2009 tarihinde okuldan eve dönerken yolda yürüdüğü sırada saldıran pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu öne sürülen ve tutuksuz yargılanan sanık Halil İbrahim Taşdemir, katılmadı.

Hakkında, "Hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma, taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından dava açılan Taşdemir, daha önceki savunmasında suçlamayı kabul etmemişti.

Taşdemir, kendisi yurt dışına çıktığında köpeğini bakması için Vedat T'nin ağabeyine bıraktığını belirterek, şunları söylemişti:

"Vedat T'nin ağabeyi çalışıyordu ve bu yüzden köpeğe bakamıyordu. Köpek bazı komutları anlıyordu ancak eğitilmemişti. Köpeğin herhangi bir zararı yoktu. Mahalledeki çocuklar da zaman zaman köpekle oynuyordu. Ece E'nin çevresindeki bazı kişiler beni telefonla aradılar ve hastaneye gittiğimde olayı öğrendim. Köpek bana alıştığı için sattığım kişiden kaçmış olabileceğini sanıyorum. Olay tarihinde köpek Vedat'ta değildi."

Mahkeme heyeti, sanık Taşdemir'e "taksirle yaralama" suçundan 6 ay,

"hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması" suçundan ise 3 ay hapis cezası verdi. Sanığa verilen toplam 9 ay hapis cezası, 5 bin 400 lira para cezasına çevirdi.

Mahkeme hakimi, zararın giderilmediği ve sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönde kanaat oluşmadığından dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Daha önceki duruşmaya annesi Çiğdem E. ile katılan Ece E. ise mahkemede

"Köpeği görünce kaçmaya başladım. Çantam ağır olunca beni yakalayıp yere düşürdü. Sonra yüzümden, boynumdan ısırdı. Sopalarla vurulunca köpek beni bıraktı. Beni öldürecek sandım. Çok korktum" şeklinde ifade vermişti.

2 Kasım 2009 tarihindeki olayın ardından köpeğin sahibi olduğu iddia edilen 16 yaşındaki V.Y. hakkında Adana 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde, "Yaralama ve hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış, tutuksuz yargılanan V.Y, Ece'ye saldıran köpeğin kendisinin olmadığını, aynı mahallede oturan Halil İbrahim Taşdemir'e ait olduğunu söylemesi üzerine, yeniden yapılan soruşturmanın ardından, bu kez de köpeği olaydan önce sattığını öne süren Halil İbrahim Taşdemir hakkında,

"Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma, taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından dava açılmıştı.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title