Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan sağlık mensubu 1'i tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Yusuf Ç. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden davaya katıldı.

Duruşmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini ve tüm bildiklerini anlatacağını belirten tutuksuz sanık Turgay Ö, KHK ile kapatılan Sağlık Mensupları Derneğine (SAMADER) üyelikten 2011 yılında ayrıldığını söyledi.

Kendisinin Halit isimli biriyle tanıştırıldığını bildiren Turgay Ö, şöyle devam etti:

"Halit D. Adana'da polislerin sorumlusu olan kişiymiş. Beni ofis diye adlandırdıkları bir yere davet ettiler. Müstakil bir binaydı dernek yazısı yoktu. Bana kendisinin polislerden sorumlu olduğunu söyleyerek ve 'tedavi ve sağlık ihtiyaçları doğrultusunda arkadaşlarımızı size yönlendirebilir miyiz' dedi. Ben polis ünitesiyle tanıştıktan sonra tedavi için geldiler. Beni sohbete davet ettiler. Sohbetlerde dini içerikli şeyler konuşuldu. Fetullah Gülen'in yazıları okundu. Terör örgütü olduklarını bilemedim."

Telefonuna ByLock programını Şahin D'nin yüklediğini iddia eden Turgay Ö, kendisinin de eşinin telefonuna programı yüklediğini söyledi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Turgay Ö, şunları kaydetti:

"ABD'ye defalarca gittim. Ben İncirlik Üssü'nün doktoruydum. Afrika'da bu yapıya ait okula gittim. Amacımız sağlık taramasıyla alakalıydı. Kozaklı'daki termal tesisler tatil yeriydi. Örgütsel bir amaç yoktu. Derneğin geleneksel organizasyonuydu. Her yıl şubat ayında yapılıyordu. Ben tüm bildiklerimi anlattım. Her türlü yardıma hazırım. Beraatimi talep ediyorum."

Sanık Dinçer E, mahkemeye ulaşan ByLock kullandığına dair tespit ve değerlendirme tutanağını kabul etmediğini belirterek, program kullanıcısı olmadığını öne sürdü.

Cumhuriyet savcısı ise tutuklu sanık Yusuf Ç'nin mevcut halinin devamı, tutuksuz sanıklar Dinçer E. ve Turgay Ö'nün üzerine atılı suçları işlediğine dair kesin delillerin bulunuyor olmasını nazara alarak tutuklanmaları yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti de tüm sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Nisan'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title