Haberler

Adana'daki Fetö Davasında Başsavcı İddia Makamında

ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet ayağına ilişkin açılan davaya iddia makamı olarak katıldı.

ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet ayağına ilişkin açılan davaya iddia makamı olarak katıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 93'ü tutuklu 147 şüpheli eski emniyet mensubu hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 156 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün amacı, yönetim modeli, hiyerarşik yapısı, istihbarat ağı, haberleşmede kullandığı yöntemler, propaganda araçları, eğitim alanında yürüttüğü faaliyetler, mali yapısı ve gelirlerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bilgi notu raporuna da yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların da anlatıldığı iddianamede, "Terör örgütü bu girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasını ortadan kaldırarak terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in başında olduğu bir terör yapılanması kurmak istemiştir" denildi.

147 şüpheli eski polisin Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde hazırlanan 375 kişilik duruşma salonunda yargılandığı davaya başlandı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, davanın kapsam ve niteliği göz önüne alınarak bugün görülen ikinci duruşmasında iddia makamını temsil etti. Daha sonra görülecek celselerde ise Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinin duruşmalarda bulunacağı bildirildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yeldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title