Haberler

Adana'daki Araç Parkı Kavgası Davası

Adana'da otomobil parkı yüzünden çıkan kavgada 2 kişinin öldürülmesi, 8 kişinin yaralanmasıyla ilgili 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığının davanın ilk duruşması görüldü.

Adana'da otomobil parkı yüzünden çıkan kavgada 2 kişinin öldürülmesi, 8 kişinin yaralanmasıyla ilgili 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığının davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Mehmet Şirin A, Sedat A, Muhammed Emin B, Erkan A, Hasan A, İsa S, tutuksuz sanıklar Cuma S, Cahit A. ve Yakup A. ile sanıkların avukatları, maktul Hüseyin ve Kerem Aydın'ın akrabaları katıldı.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı, sanıklara iddianamedeki suçlamaları okuyup savunma yapmalarını istedi.

Sanıklardan İsa S, pazardan çilek almak üzere araçlarını park etmeleri yüzünden çıkan tartışmada babasının dövüldüğünü görünce öldürme ya da yaralama kastı olmaksızın silahla rastgele ateş ettiğini öne sürdü.

İsa S'nin babası Cuma S. ise olayın başlangıcının sanıklardan Hasan A'nın aracın park edilmesine sabretmemesinden kaynaklandığını savundu. Cuma S, darbedilince 30 yıllık ruhsatlı tabancısını çıkarttığını ve havaya ateş ettiği iddiasını dile getirdi.

Daha sonra başına sert bir cisimle vurulduğunu anlatan Cuma S, "Biri arkamdan kafama bir şeyle vurunca kendimden geçtim. Elimdeki tabancanın ne ara Kerem'e ve sonra da oğluma geçtiğini, oğlumun da ne şekilde, nasıl bu silahı kullandığını hatırlamıyorum, şuurumu kaybetmiştim." dedi.

Müşteki sanıklardan Erkan A. da Cuma S'nin açtığı ateş sonucu yaralandığını, Kerem Aydın'ı ise İsa S'nin ateş ederek öldürdüğünü ileri sürdü.

Mehmet Şirin A. da olay nedeniyle mağdur olduklarını, diğer tarafı tanımadıklarını ve aralarında husumet de bulunmadığını söyledi.

Diğer sanıkların da ifadelerinin alınmasının ardından söz alan maktul Kerem Aydın'ın eşi Elife ve kızı Fatma Aydın sanıklar İsa ve Cuma S'den şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Şirin A. ve İsa S'nin tutukluluğunun devamı, Sedat A, Muhammed Emin B, Erkan A. ve Hasan A'nın tahliyesine karar verdi.

Heyet ayrıca olay sırasında çekilen görüntülerin yer aldığı CD'nin çözümünün yapılması için TRT Genel Müdürlüğüne gönderilmesi ve olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Olay

Merkez Yüreğir ilçesinde 22 Mayıs'ta 01 APP 051 plakalı hafif ticari araçla Serinevler Mahallesi'ndeki semt pazarına giden bir grup, aracı park ettikleri yerin yakınındaki ikamet ve dükkan sahipleri ile tartışmıştı. Olayın büyümesi üzerine çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada Hüseyin ve Kerem Aydın, Erkan A, Hasan A, Sedat A, Cahit A, Mert A, Fikret G, İsa S. ile Cuma S. yaralanmıştı. Kerem ve Hüseyin Aydın müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title