Haberler

Adana'da "Trafik Bilgi Yarışması"

Adana'da, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde €œtrafik Bilgi Yarışması” Düzenlendi.

Adana'da, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Trafik Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Bu yıl 3-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" nedeniyle düzenlenen yarışmaya, Adana’da 36 ilköğretim okulundan 108 öğrenci katıldı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) yapılan yarışmada büyük heyecan yaşandı. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, yarışma öncesi AESOB Başkanı Kazım Barışık’ı da makamında ziyaret ederek, yarışma hakkında bilgi verdiler. Barışık, geleceğin şoförleri çocukların trafik kurallarını öğrenmesinin, trafik yaşamını da olumlu yönde etkileyeceğini belirterek başarı diledi.

Derviş Günday Salonu’ndaki yarışmaya her okuldan 3’er öğrenci katıldı ve yarışma 6 grup halinde yapıldı. Her gruptaki öğrencilere önce 30’ar saniyede cevaplandırmak üzere 15 test sorusu soruldu. Puanlamada eşitlik oluşması halinde de yedek sorular sorularak her grubun birincisi belirlendi. Yarışma sonunda Gazi İlköğretim Okulu, İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Tahsilli İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Fevziye Çelik İlköğretim Okulu ve Sıtkı Kulak İlköğretim Okulu gruplarında birinci olarak 7 Mayıs’taki finalde yarışmaya hak kazandılar.

(MT-Y) 28.04.2008 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title