Haberler

Adana'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 maddelik anayasa değişikliği için 180 maddelik yalan uyduranların bulunduğunu belirterek, "İşte onların, yönetim sistemi değişmiş, değişmemiş çok da umurlarında değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 maddelik anayasa değişikliği için 180 maddelik yalan uyduranların bulunduğunu belirterek, "İşte onların, yönetim sistemi değişmiş, değişmemiş çok da umurlarında değil." dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık kabına sığmadığını söyledi.

Bunu görmek için dertli olmak, ülkeye aşkla, sevdayla bağlı olmak gerektiğini dile getiren Erdoğan, halen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi bilmeyen bir gençlik bulunduğunu söyledi. Erdoğan, Savaş Ay'ın programını bu nedenle gösterdiğini anlatarak, "Orada Ahmet Kaya da var. O da izliyor programı. Doktorun verdiği ilacı alamıyorsun, şimdi git istediğin eczaneden ilacını al. Bizim dönemimizde her doğan sigortalı doğuyor. O zaman SKK'dan ölünü bile alamazdın, ölü rehin kalıyordu. Hadi Kılıçdaroğlu, çık bu da yalan doğru değil de. Bunları biz yaşadık. Ben sigortalıydım bu ülkede, yaşadık. Ama bunun işi hep yalan. Ömürlerinde bunlar taş üstüne taş koymamışlar. Türkiye büyümüş, küçülmüş umurlarında değil." diye konuştu.

"Biz damdan düştük"

Buraya kadar gelen Türkiye'nin daha ileriye doğru gidebilmek için yeni bir nefese, enerjiye, yönetim sistemine ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Erdoğan, bu değişim ihtiyacını 14 yıldır ülkeyi yönetenler olarak en iyi kendilerinin bildiğini belirtti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu işlerden anlamayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ver eline 5 tane koyun, kaybeder gelir. Biz bu noktalara durup dururken gelmedik. Biz damdan düştük, acıları iyi biliyoruz. İnşallah çok daha hızla, süratle muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Hepsi rahmetli olan Özal'dan Demirel'e, Türkeş'ten Erbakan'a, Yazıcıoğlu'na kadar, ülkenin ve milletin geleceği konusunda derdi, endişesi olan herkes aynı şeyi söylemişlerdir. 'Bu sistem, bu yönetim sistemi değişmelidir' demişlerdir.

Cumhurbaşkanın doğrudan halk tarafından seçilmesi ilk kez bu kardeşinizle 10 Ağustos 2014'te oldu. Sizler bu kardeşinizi seçtiniz, şu anda cumhurbaşkanı olarak huzurunuzdayım. Fakat şeytan kovalamaktan salavat getirmeye fırsat kalmıyor. İşte öyle bir durumdaydık. 15 Temmuz darbe girişimi artık bu işin ertelenemez hale geldiğini ortaya koydu. Sağolsun MHP Genel Başkanı'nı dirayetli, sorumlu tutumu sayesinde, Sayın Binali Yıldırım'ın aynı şekildeki tutumu sayesinde Meclisten bu değişiklik geçti. Parlamento görevini yaptı. Şimdi görev millette. AK Parti'ye, MHP'ye, CHP'ye, Saadet Partisine gönül veren kardeşlerim; gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesi üzerine çıkaracak bu yeni yönetim sistemini 16 Nisan'da sandıkları patlatarak geçirelim. 9 gün var, hazır mıyız? 18 maddelik değişiklik için 180 maddelik yalan uyduranlar var ya işte onların, yönetim sistemi değişmiş, değişmemiş çok da umurlarında değil. Bu değişimden rahatsız olan kimler? Kandil, İmralı, Pensilvanya 'hayır' diyor. Hani güzel bir söz var ya: Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Bir de Sevgili Peygamberimizin güzel hadisi var: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Kandil'i mi seviyorsun onunlasın, FETÖ'yü, İmralı'yı mı seviyorsun onunlasın. Kılıçdaroğlu, 'Hayır diyenlere terörist dedi' diyor. Kılıçdaroğlu, ben hayır diyenlere terörist demiyorum, bak ben bir şey söylüyorum, dikkat et, lafımı saptırma, uyarıyorum. Bir dostun en önemli görevi uyarıdır. Çünkü icranın başında biziz, çektiğimiz çileler var."

"Siyaset müzesine kaldırılacağı günün adıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci köprüyü, ikinci köprüyü yapanlara aynı zihniyetin "hayır" dediğini, aynı zihniyetin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Boğazın altından yaptıkları Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne, Osman Gazi Köprüsü'ne hayır dediğini kaydetti.

Onlara rağmen tüm bu eserleri yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Milletimle beraber, onlara rağmen, inşallah 16 Nisan'da bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geçirmeye var mıyız? İnşallah 16 Nisan, 1960'tan beri Türkiye'nin iliğini sömüren bu zihniyetin hak ettikleri yere, yani siyaset müzesine kaldırılacağı günün adıdır. " dedi.

Millete hizmetin lafla olmayacağını, milletin esere baktığını vurgulayan Erdoğan, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Adana'ya 14 yılda 33 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bunların içinde 8 bine yakın derslik, 38 sağlık tesisi, 17 bini aşkın toplu konut, 175 kilometre bölünmüş yol var. Bir de yapılmakta olan var. Adana'ya bin 550 yataklı şehir hastanesi inşa ediyoruz, bu projeyi inşallah eylülde açıyoruz. Ceyhan-Kozan Yolu ve Güney Çevre yolu inşaatları sürüyor." diye konuştu.

Erdoğan, Adana'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ilk etapta yıllık 15 milyon daha sonra 30 milyon yolcu kapasiteli planlanan Çukurova Bölge Havalimanı'nın ellerinde olmayan nedenlerle geciktiğini ancak Adana ve Mersin'e bu hizmeti kazandırmakta kararlı olduklarını anlattı. Erdoğan, projeyi yeniden ele aldıklarını, inşasını yeni müteahhitle sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Adana lafa değil icraata bakar. Adana, 16 Nisan'da daha çok yatırım için, daha çok icraat için evet demeye hazır mı? Adana, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için evet demeye hazır mı?" sözlerine, açılış törenine katılan kalabalık, "evet" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Öyle ise buradan öyle bir seslenelim ki Torosların tepelerinden Çukurova'nın en ücra köşesine, Akdeniz'in derinliklerine kadar duymayan kalmasın." dedi.

"Tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi?" sözlerine karşılık vatandaşların hep bir ağızdan "evet" diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağzınıza, yüreğine sağlık." ifadesini kullandı.

"Mazlumların ahını bu dünya kaldıramaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı'nın bazı ülkelerini dize getirmek için 16 Nisan'da hazır mıyız? Amerika'nın Suriye'de, o kimyasal silahları kullandıkları üssü bombalama olayı oldu. Biz de bununla ilgili açıklamalarımızı yaptık ve buna olumlu baktığımızı da ifade ettik, 'Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya varız' dedik. Çünkü mazlumların ahını bu dünya kaldıramaz." diye konuştu.

"Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini alandakilerle beraber söyleyen Erdoğan, "16 Nisan gecesi sizi özellikle takip edeceğim, bakalım sandıklardan ne çıkacak." dedi.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaların ardından beraberindekilerle Adana'daki yatırımların açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, "Gayet güzel, manzara bugün bambaşka. İnşallah 16 Nisan akşamı hep birlikte bu bayramı kutlarız. Bu bayramı kutlamaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Herkesi sandığa taşımaya var mıyız? Fire yok. Bütün eserler Adanamıza bir milat olsun. Bu dua ve temenni ile ya Allah, Bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra alandaki vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

İstasyon Meydanı'na, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanda, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının yer aldığı, "Devlet için, millet için, bayrak için size güveniyoruz, kararımız evet" pankart dikkat çekti.

Programda, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenler için dua edildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, eski bakanlar Kürşat Tüzmen, Fatma Güldemet Sarı, Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title