Haberler

Adana'da "Savaşa Hayır" Mitingi

Adana'da Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Suriye vatandaşlarının da katıldığı "Savaşa hayır" mitinği düzenlendi.

Adana'da Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Suriye vatandaşlarının da katıldığı "Savaşa hayır" mitinği düzenlendi. Mitinge katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, "Biz kavga etmek istemiyoruz yorulduk artık bundan sonra sevişeceğiz" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda "Savaşa hayır" mitingi düzenledi. Miting öncesi federasyonun Adana şubesi önünde toplanan grup, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Miting için gelenler polis tarafından tek tek arandıktan sonra alana alındı. Alanı gören yüksek binalarda da özel hareket polisleri uzun namlulu silah ve dürbünlerle sıkı güvenlik önlemi aldı.

Miting yaklaşık 500 kadar kişinin toplanmasıyla başladı. Mitinge Suriyeli yaklaşık 10 kişi de katıldı. Suriye vatandaşları Beşar Esad'ın posterlerini açarak Suriye'de yaşanan olayları protesto etti.

Kalabalığa hitap eden Alevi Kültür Derneği (AKD) Genel Başkanı Engin Gündük, Suriye'ye demokrasi götürülmesi bahanesiyle Ortadoğu'da yeni bir savaşa hazırlanıldığını belirterek, "Biz bölgemizde ve ülkemizde savaş istemiyoruz. Irak'ta dekamrosiyi nasıl getirdiklerini gördük. Bu nedenle savaşa hayır diyoruz. Bırakın milletler kendi demokrasisini kendisi tayin etsin. Bizler,hiçbir askerin savaşlarda ölmesini istemiyoruz, hiçbir asker anasının tabutta gelen yavrusunun başucunda ağlamasını istemiyoruz. Hiçbir şey anaların gönlündeki evlat acısının sızısını dindiremez. Analara kıymayın efendiler çocukları öldürülmesin. İşte bu yüzden bizler, Türkiye'nin ne Suriye'ye ne İran'a nede herhangi bir ülkeye saldırıp onlarla savaşmasını istemiyoruz. Çünkü savaş bir değil, bin bir cinayettir. Bizler çocuklarımızın komşu halkların çocuklarıyla savaştırılıp, birbirlerini öldürmesini istemiyoruz " diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, mitinge gelen kalabalığa bir konser verdi.

Eroğlu, ilk türküsünü mitige katılan konuşmalacılarla birlikte söyledi. Daha sonra Mihriban türküsünü söyleyen Eroğlu, savaşa karşı çıktığını belirterek, "Hazreti google de savaştan başka herşey var, ama savaşla ilgili hiçbir kahramanlık yok. Çünkü savaş zorunlu cinayettir. Onun için hiçkimse savaştan yana olmamalı, sevgiden yana, dostluktan yana olmalı. Çünkü o zaman yaşamak çok daha kolay oluyor. Biz kavga etmek istemiyoruz, biz kimseyle dövüşmek istemiyoruz, yorulduk biz, bundan sonra sevişeceğiz" dedi.

Mitinge kalan vatandaşlar, uzun süre Eroğlu'nun türküleriyle coştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title