Haberler

Adana'da Provokasyon Zirvesi

Adana Valisi İlhan Atış, Hakkari'de 12 Askerin Şehit Edilmesinden Sonra Toplumdaki Heyecanın Doruğa Ulaştığını ve Tepkilerin Doğru Olduğunu Belirterek, "Bu Durumdan Yararlanmak İsteyenler Olabilir. Bu Nedenle Yüreğimize Taş Basıp Kinimizi İçimizde Tutmalıyız" Dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinden sonra toplumdaki heyecanın doruğa ulaştığını ve tepkilerin doğru olduğunu belirterek, "Bu durumdan yararlanmak isteyenler olabilir. Bu nedenle yüreğimize taş basıp kinimizi içimizde tutmalıyız" dedi.

Vali Atış, Adana'da vatandaşların sokağa dökülmesinin ardından sabah saatlerinde Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve Gazi Murat Caner ile bir toplantı düzenledikten sonra, öğleden sonra da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, siyasi parti il başkanları ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerini makamında kabul ederek provokasyon için vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yaklaşık bir ayda 40'a yakın askerin şehit edildiğini belirten Atış, bu olayların vatandaşlarda büyük tepkiye yol açtığını ifade etti. Adana'da dün gece terörü lanetlemek isteyenlerin silahlarla havaya ateş açtığını vurgulayan Atış, bazı kişilerin halkı kışkırtabileceğini belirtti. Teröre herkesin tepkili olduğunu, ancak bunu belirli bir seviyede olması gerektiğini vurgulayan Atış, "Toplumdaki heyecan doruğa ulaştı. Bu durumdan yararlanmak isteyenler olabilir. Toplumda bir kıvılcım meydana geldiği zaman

bunun önüne geçmemiz imkansız. Terörün tek amacı kardeşi kardeşe düşürmek. Yıllardır bu amaç doğrultusunda hareket etiler, ama hedeflerine ulaşamadılar. Herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyorum" dedi.

Vali Atış, özellikle akşam yapılan eylemlerde önüne geçilemeyecek olayların olabileceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Herkes büyük üzüntü içinde. Yurt genelinde çeşitli yürüyüşler yapılıyor. Ancak bu yürüyüşlere artık son verilmeli. Görev yapan polislerimiz sabahlara kadar çalışıyorlar. Dün gece ben saat 00.30'da görevi bıraktım, görevli polis memurları ise saat 04.00'te işe ara verdiler. Adana'da, yarın Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılacak miting son olsun. Yarın vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne gelerek terörü son kez lanetlesin. Yüreğimize taş basıp kinimizi içimizde saklamalıyız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise Türkiye'de yaşanan terör olaylarının dış güçler tarafında organize edildiğini bildirdi. Yıllar önce İran ile Irak'ın savaştığını hatırlatan Durak, "İran ve Irak çok güçlü iki devletti. Dış güçler oyun kurarak bunların savaşmasını sağladı. Sonra devletler güçsüz kaldı. Daha sonra Irak'ı Kuveyt'e saldırttılar. Ardından Irak'ı istila ettiler. Şimdi de dış güçler Türkiye üzerinde oyunlar oynamak istemektedir. Bu oyunlara gelmeyelim. Milletimiz tepkisinde çok haklı

ama provokasyonlara karşı dikkatli olalım. Yarın son kez eylem yapıp acımızı içimizde yaşayalım" diye konuştu.

Toplantıya katılan, AK Parti, CHP, MHP, DP, BBP ve DSP il başkanları da terörü lanetlediklerini ifade ederken, vatandaşlardan sağ duyulu olmalarını istediler.

(FK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title