Haberler

Adana'da Oylar Yeniden Sayılacak

Adana'da Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim Kurulu, Siyasi Partilerin İtirazı Üzerine Oyların Yeniden Sayılmasını Kararlaştırdı.

Adana'da Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim Kurulu, siyasi partilerin itirazı üzerine oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı.

Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim Kurulu'na, AK Parti, CHP, MHP ve DTP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine, kurul oy çokluğuyla oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Kurulun, 415 sandıktaki büyükşehir belediyesi, merkez ilçe ve il genel meclisi oylarının sayımına yarından itibaren başlayacağı öğrenildi.

Bu arada, CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ümit Özgümüş araştırmalarda daha önce şüphelendikleri konular hakkında ciddi bulgulara ulaştıklarını söyledi.

Özgümüş bir ihbar üzerine gittikleri Denizli Mahallesi'nde çöplükte buldukları seçim torbalarını tutanakla polise teslim ettiklerini belirtti. Özgüneş, daha sonra, ''yanlış hazırlanmış, toplam oy bölümleri boş bırakılmış, üzerindeki oy sayıları karalanıp değiştirilmiş, mühür ya da imza bulunmayan ve diğer partilere yüksek oranda oy yazılırken, CHP'nin aldığı oy sayısı '0' yazan, A4 kağıda elle hazırlanmış'' seçim tutanaklarını gösterdi.

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Ardoğan da Aytaç Durak'ın MHP'ye katıldığı günden bu yana kendilerine ''baskılar ve adaletsiz uygulamalar yapıldığını'' savunarak, ''Şu anda da kamuoyunu galeyana getirmeye ve kaos ortamı yaratmaya yönelik uygulamalar yapılmakta. Demokrasi ve kanun dışına çıkma pahasına bu ortam yaratılmaya çalışılıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title