Haberler

Adana'da Otoban ve Kontrol Noktalarına "Yaşam Tüneli"

Adana'da "Bu yolda hep birlikteyiz" sloganıyla başlatılan yeni trafik projesi kapsamında otobanda polis kontrol noktalarında "Yaşam tünelleri" kuruldu.

Adana'da "Bu yolda hep birlikteyiz" sloganıyla başlatılan yeni trafik projesi kapsamında otobanda polis kontrol noktalarında "Yaşam tünelleri" kuruldu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik kazası nedeniyle ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ve kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılmasının hedeflendiği, buna göre "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesinin" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

"Trafik Kazalarını Önleme Planı" çerçevesinde bu yıl eylül-kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planında, yılın aynı dönemine göre denetimlerin yüzde 2 artırılarak, ölümlü-yaralamalı trafik kazalarının yüzde 2 azaltılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, bu eylem planı çerçevesinde Adana Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik kazalarını önleme planında yer alan "Yaşam tünelleri" uygulamasının "Emniyet kemeri yolunuzu, şalgam gözünüzü açar" ve "Yaşam için kısa bir mola" sloganıyla" otoban İncirlik park alanı ile Mersin gişeleri yanında bulunan uygulama noktasına kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, bu alanlarda sürücülere emniyet kemeri, alkollü araç kullanmama, seyir alanında cep telefonu ve trafik kurallarının önemi ve ihlali durumunda oluşabilecek kazalar hakkında sürücüleri ve yolcuları bilinçlendirmek maksadıyla Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın katılımıyla çalışmalara başlandığı, Yıldız'ın trafik ekiplerince durdurulan bir yolcu otobüsünde bizzat kontrolde bulunup otobüs şoförü ve seyahat eden yolculara hitaben emniyet kemeri kullanımı hakkında konuşma yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title