Haberler

Adana'da normalleşme sürecindeki ilk cuma namazı kılındı

Güncelleme:

Adana'da normalleşme sürecindeki ilk cuma namazı kılındı Adana'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ibadete bir süre ara verilen camilerde, normalleşme süreci çerçevesinde ilk cuma namazı kılındı.

Adana'da normalleşme sürecindeki ilk cuma namazı kılındı

ADANA - Adana'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ibadete bir süre ara verilen camilerde, normalleşme süreci çerçevesinde ilk cuma namazı kılındı.

Türkiye'de camilerde 29 Mayıs'tan itibaren sıkı kurallar getirilerek öğle ve ikindi vakitlerinde namaz kılınmasına izin verilmişti.

Bugün 74 gün sonra ilk cuma namazı eda edildi. Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan Balkanların ve Orta Doğu'nun en büyük camilerinden biri olan 28 bin 500 kişi kapasiteli Merkez Cami'nin bahçesi ve Merkez Park'ta da namaz Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırıldı.

Namazdan önce cami girişinde cemaatin ellerine dezenfektan sıkıldı ve maskesi olmayana maske verildi. Cemaat, girişte verilen maskeleri takarak namazlarını kıldı. Ayrıca camiye girişte vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Namazın kılınmasının ardından vatandaşlar ise uzun bir aradan sonra namaz kılma heyecanı yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title