Haberler

Adana'da mücadeleye devam

Adana Büyükşehir Belediyesi korona virüsle mücadeleyi aralıksız sürdürürken, önümüzdeki yaz sivrisinek sorununu en aza indirmek için ve palmiye ağaçlarına dadanan zararlı böcekten korunmak için de eş zamanlı çalışmalara devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler son olarak, Kemaraltı Camisi, Tepebağ, Tellidere, Kurtuluş mahalleleri, Turgut Özal Bulvarı, Kurttepe ve Kenan Evren Kavşağı ile Atatürk Caddesi, Çakmak Caddesi ve Seyhan Devlet Hastanesi'nde ilaçlama ve dezenfekte çalışması yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, korona virüs salgını ile mücadeleye devam ederken, önümüzdeki yaz aylarında sivrisinek sorununun en düşük seviyede yaşanması için vektörle savaşı da sürdürüyor. Uçak, Şakirpaşa, Hadırlı, Hürriyet, Yenibey, Tepebağ, Kurtuluş, Barbaros mahalleleri ile Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Caddesi ve kentin çevresindeki sulak alanlarda gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında larva ve uçkun mücadelesi etkin bir şekilde yapılıyor.

Palmiyeler feromon koku tuzaklarıyla korunuyor

Öte yandan kırmızı böcek istilası ile birçok şehirde palmiye ağaçları kururken, Adana'da palmiyeler Büyükşehir Belediyesinin mücadelesi ile hayata tutunuyor. Palmiye ağaçlarına rutin olarak yapılan ilaçlamanın yanı sıra feromon koku tuzakları ile de palmiyeler korunuyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, palmiye kırmızı böceği (Rhynchophorus Ferruginesu) ile mücadele kapsamında palmiye ağaçlarına özel bakım uyguluyor. Zararlı kırmızı böceği yok etmek amacıyla palmiye ağaçlarına düzenli olarak ilaçlama yapan ekipler, şimdi de ağaçlara feromon koku tuzakları kuruyor. Kırmızı böcek ile mücadele kapsamında Turgut Özal, Adnan Kahveci ve Necmettin Erbakan Bulvarı'ndaki palmiye ağaçlarına tuzak kuran ekipler böylelikle tek seferde 200 yumurta bırakan dişi böcekleri tuzaklara çekerek üremelerini engelliyor. İl ve ilçelerdeki tüm palmiye ağaçlarına yapılacak olan tuzaklarla palmiyeler koruma altına alınıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgut Özal Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title