Haberler

Adana'da Dilenmesi İçin Çocuklarını Kiralayan Suriyeli Ailelere Operasyon

Güncelleme:

Adana'da çocuklarını dilenmesi için 20 - 100 lira arasında değişen paralar karşılığında kiralayan Suriyeli ailelere operasyon düzenlendi. 11 çocuk, anne ve babalarıyla yakalandı.

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen ve çocuklarını dilenmesi için günlüğü 20 lira ile 100 lira arasında değişen paralara kiraladığı ileri sürülen ailelere yönelik operasyon düzenlendi.

VATANDAŞLARDAN ZORLA PARA İSTİYORLARDI

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Adana'da göreve başladıktan sonra trafik ışıklarında çok sayıda çocuğun sürücüleri rahatsız ettiğini ve bazı çocukların ise vatandaşlardan zorla para istediğini tespit etmesi üzerine Çocuk Şube Müdürlüğüne dilenci çocukların ve bunları dilendiren ailelerin alınması talimatını verdi. Talimat üzerine harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 1 ay önce Suriye'den iç savaştan kaçarak Adana'ya gelip çocuklarını dilendiren aileleri takip etmeye başladı.


"KİRA ÜCRETİ ARAÇ YOĞUNLUĞUNA GÖRE ARTIYOR"

Çocuk polisinin yaptığı takip sırasında Suriyeli ailelerin, çocuklarını günlüğü 20 ila 100 lira arasında kiralayıp dilendirdiğini tespit etti. Ayrıca çocukların araç yoğunluğunun olduğu trafik ışıklarına göre kira fiyatının belirlendiği buna göre araç yoğunluğu en fazla olan yerde dilenen çocuğun kirasının günlük 100 lira olduğu tespit edildi. Polis, bu tespitlerin ardından hem çocukların hem de ailelerin alınması için harekete geçti.

"ŞAFAK VAKTİ 100 POLİSLE OPERASYON"

100 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda Fatih, Koza ve Yeşilyuva mahallelerinde tespit edilen evlere baskın yapıldı. Trafik ışıklarında "Açım" veya "Evim yok. Üşüyorum" gibi yazılarla dilendirilen Suriye uyruklu çocuklar ve aileleri, şafak vakti yapılan operasyonda tek tek evlerinden alındı. Operasyonda 11 çocuk, anne ve baba yakalandı. Polis, şahısları Adana Valiliğine bağlı İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etti. 11 kişi daha sonra da Osmaniye Düziçi Geçici Barınma Merkezine teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Selami Yıldız Suriye 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title