Haberler

Adana'da Hacizli Makam Aracının Satılacağı İddiası

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, belediyeye ait, makam aracı olarak kullanılan cipin işten çıkartılan işçilerin ödenmeyen tazminatları nedeniyle haczedilip satışa çıkarıldığı iddiasıyla ilgili, "Tüm belediye birimlerinde kullanılabilmesi düşüncesiyle biz bu aracı aldık.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, belediyeye ait, makam aracı olarak kullanılan cipin işten çıkartılan işçilerin ödenmeyen tazminatları nedeniyle haczedilip satışa çıkarıldığı iddiasıyla ilgili, "Tüm belediye birimlerinde kullanılabilmesi düşüncesiyle biz bu aracı aldık. Bu, bir makam aracı değil, bir hizmet aracı." dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde yayımlanan "işten çıkartılan işçilerin ödenmeyen tazminatları nedeniyle resmi plakalı makam aracının haczedilip satışa çıkarıldığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Aracın kamu hizmetleri için alındığını belirten Ünal, "Tüm belediye birimlerinde kullanılabilmesi düşüncesiyle biz bu aracı aldık. Bu, bir makam aracı değil, bir hizmet aracı." ifadelerini kullandı.

Ünal, herhangi bir işçi alacağının söz konusu olmadığını iddia ederek, "İşçi çıksın, 'Alacağım var.' desin, ben bugün istifa ederim. Böyle bir şey yok ama şöyle bir durum var, belediye borçlu bir belediye. Herhangi bir işçi alacağı da yoktur. Onu da söyleyeyim." diye konuştu.

Yapılan işlemle ilgili mahkeme kararı bulunduğunu ancak borcun da önceki dönemlere ait olduğunu kaydeden Ünal, kamuya tahsis edilmiş bir araçla ilgili haciz kararı verilmesinin yanlış olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Karataş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title