Haberler

Adana'da "Görevi Kötüye Kullanma" İddiası

Adana'da, haklarında "müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla dava açılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Alper Akınoğlu ve 4 üniversite yöneticisinin yargılanmasına başlandı.

Adana'da, haklarında "müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla dava açılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve 4 üniversite yöneticisinin yargılanmasına başlandı.

Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Rektör Akınoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güğercin, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır ve kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez ve avukatları hazır bulundu.

Mahkemeye yazılı savunma sunan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 30 yıllık akademik kariyeri bulunduğunu ve bu süre içerisinde bilerek ve isteyerek hukuk dışı bir hareketinin olmadığını söyledi.

Kendisinin kamuoyunda yıpratılmak istendiğini ileri süren Akınoğlu, şunları kaydetti:

"Şikayetçi Cumali Kurtar ihalelerde ayrıcalık istedi. Bunu yapmadığım için öç alma duygusu ile hakkımda şikayette bulundu. Buna rektörlükten talepte bulunan bazı basın yayın organları da alet oldu. Yapılan iddiaların hiç biri doğru değil. Hakkımdaki suçlamalar da doğru değil. beraatımı istiyorum."

Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır da Cumali Kurtar'ın aldığı klimanın parasını ödediğini ve kendisinin de suçsuz olduğunu söyledi.

Nüvit Günay da hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu vurgulayarak, "2005 yılında klima ihtiyacım vardı. O tarihte dairede inşaat işleri yapan Cumali Kurtar şirket indirimi olduğunu söyledi. Benim adıma klima aldı ve daha sonra ben kendisine parasını verdim. İhalelerle ilgili de herhangi bir suçumuz yok. İşler mevzuata göre yapılmıştır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Üniversitede müteahhitlik yapan Cumali Kurtar, 2004-2010 yılları arasında Rektör Akınoğlu'nun kendisine, zamanında bitirdiği iş için haksız yere ceza kestiğini, tamamlanmayan işler için hak edişler ödediği, 8 bin 192 metre kare seramik alan için yükleniciye 10 bin 73 metre kare seramik alan üzerinden ödeme yaptığını iddia ederek, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) suç duyurusunda bulunmuş, YÖK yaptığı inceleme sonucunda, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güğercin, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır ve kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez'in yargılanmasına karar vermişti.

YÖK'ün bu kararına Rektör Akınoğlu ile diğer üniversite yöneticileri Danıştay'a başvurarak itiraz etmişti. Danıştay 1'inci Dairesi ise itirazı görüşüp, Rektör Akınoğlu ile diğer üniversite yöneticilerinin yargılanmasına karar vermişti.

Rektör Akınoğlu ile 4 üniversite yöneticisi hakkında, "müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla dava açılmıştı.

Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve 4 üniversite yöneticisi için de 3'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title