Haberler

Adana'da Fetö Sanığı İş Adamları Hakkındaki Dava

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamlarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 103 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamlarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 103 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 103 sanık hakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmaktan" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan yirmi beşer yıl hapis cezası istemiyle açılan, mahkeme salonunun fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli, 420 metrekarelik salonda görülen davanın duruşmasında bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Ali K. hakkındaki suçlamaları reddederek, şunları söyledi:

"Çocuklarımı iyi bir eğitim alması için Burç Okulları'na gönderdim. Bu okulda da mutfak işlerine yönelik yatırım amaçlı hisse satın aldım. Birkaç defa sohbetlere katıldım. İl imamına bağlı mütevelli heyetinde olduğum iddiaları doğru değil. Birisinin okul ile ilgili hissesini sattığını duyunca ben de satın aldım. 2016 yılı içerisinde Burç Okulları'ndaki hissemi 9 milyon 500 bin liraya satın aldım. Okulu da resmi nikahlı olmayan eşimin üzerine yaptım.

Okulun normal değeri 17 milyon lira. Ben fiyatı uygun bulduğum için yatırım amacıyla aldım. 15 Temmuz'dan sonra da okula el konuldu. Yatırım amaçlı özel bankadan bir milyon lira kredi çekip dolara çevirdim. Onu da daha sonra Bank Asya'ya yatırdım. Bunu bir başkasının isteği üzerine değil, tamamen ticari gerekçelerle yaptım. Dolar yükseldikten sonra da kar ettim."

Tutuklu sanıklardan Ali Y. ise kullandığı telefonun ikinci el olduğunu savunarak, ByLock programıyla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

"Cemaatle" Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Kimse Yokmu Derneği sayesinde tanıştığını savunan Ali Y. ifadesini şöyle tamamladı:

"Tam hatırlamıyorum ama birkaç kez dernek faaliyetinde bulunduk. Sosyal medyada FETÖ örgütü lehine paylaşımları ben yapmadım. Eşim, akıllı telefonu olmaması nedeniyle zaman zaman benimkini kullanırdı. Eşimin iş yerindeki arkadaşları rica etmiş, o da beğeni ve paylaşımları yapmış. Telefonu ikinci el aldığım için ByLock'tan haberim yoktu.

Evde örgüte ait olduğu iddia edilen dokümanlar eşimin iş arkadaşlarının hediyesidir."

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarına kadar ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title