Haberler

Adana'da Engellilere İndirim Kartı Verildi

Kozan ilçesinde 250 engelliye su, ulaşım ve alışverişlerden yararlanabilecekleri indirim kartı verildi.

Kozan Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi ile yapılan işbirliğiyle, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, derneğe üye 500 kişiden evraklarını tamamlayan 250 engelliye indirim kartı verildi. Engelliler, verilen indirim kartlarıyla belediyeye ait içme suyu, ulaşım ve  bir alışveriş yerlerinde indirimlerden yararlanabilecek.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki kart dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, engellilerin sokakta ve sosyal yaşamlarında, karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırabilmek için gayret ettiklerini söyledi.

Her zaman engelli vatandaşların yanında yer aldıklarını ifade eden Özgan, "Kart sahiplerine su ücretlerinde yüzde 50 indirim yaptık. Dağıtılacak kartla piknik alanındaki tesislerinde ise yüzde 20 indirim uygulayacağız" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal ise 500 dernek üyesinden evraklarını tamamlayan 250 engelliye indirim kartı verildiğini ifade ederek, "Kart sahibi engelli üyelerimiz ilk etapta içme suyu, şehir içi dolmuşları, Adana-Kozan arasında çalışan ulaşım araçları ve bir marketten önemli oranda sağlanan indirimlerden yararlanacak. Zaman içindeki girişimlerimizle indirim anlaşmalı kurum ve alışveriş merkezlerinin sayısının artırılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Tören, indirim kartlarının hak sahiplerine teslim edilmesiyle sona erdi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title