Haberler

Adana'da Engelli Gencin Darbedilmesi - Engelli Derneği Üyeleri Saldırıyı Kınadı

Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi üyeleri, Adana'da işitme engelli Agit Acun'un darbedilmesini kınadı.

Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi üyeleri, Adana'da işitme engelli Agit Acun'un darbedilmesini kınadı.

Amasya Engelsiz Yaşam Merkezi'nde toplanan dernek üyeleri, ellerinde pankart ve dövizlerle "Engellilere uzanan eller cezalandırılsın" şeklinde sloganlar atarak olaya tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkan Vekili Osman Hicin, yaşanan olayın sağduyu sahibi tüm insanları derinden yaraladığını söyledi.

Engellilere yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dimdik ayakta olduklarını vurgulayan Hicin, şunları kaydetti:

"Engellilere yönelik yaşanan şiddet sonucu Adana'da bir toplu taşıma aracında işitme engelli gencimiz Agit Acun, insan kılığına girmiş şehir eşkiyaları tarafından çok ağır bir şekilde dövülerek darbedilmiştir. Ülkemizde gün geçmesin ki bir engelli vatandaşımız istismar, alay, dalga ve şiddete maruz kalmasın. Hemen her gün basında bu yönde haberlerle karşılaşıyoruz.

Bu tarz insan müsveddesi kişilerin gösterdiği şiddetin toplum vicdanını en azından tatmin edecek şekilde cezalandırılmaması, bir nevi cezasızlık politikası ve toplumun her kesiminin şiddete tanıklık eden kişilerin korku, nemelazımcı tutumları ve duyarsızlıkla seyirci kalmaları, toplumsal tepkisizlik, bu tür saldırıları ve saldırganları daha da cesaretlendirmektedir. Biz engelli vatandaşlar olarak bu konunun yakından takipçisi olacağız."

Zihinsel engelli Semih Kılıç ise yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü, engellilere ve diğer insanlara yapılan her türlü şiddete karşı olduklarını ifade etti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi'ndeki evine gitmek için dolmuşa binen işitme engelli Agit Acun (20), araçta tanımadığı kişiler tarafından darbedilmişti. Darp raporu alan Acun'un şikayeti üzerine polis ekipleri araştırma başlatmış, aracın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu gözaltına alınan şüpheliler Ahmet G, Çağrı Can Ç, İsmail K. ile Ahmet B, "kasten yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title