Haberler

Adana'da Çiftçilere Sulama Eğitimi Verildi

Adana'da Güney Yüreğir Sulama Birliğince üye çiftçilerine sulama eğitimi verildi.

Adana'da Güney Yüreğir Sulama Birliğince üye çiftçilerine sulama eğitimi verildi.

Birlik Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sunduğu tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetinden çiftçilerin en üst düzeyde yararlanmasına yönelik eğitim programlarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda görevli ziraat mühendisleri ile Karataş ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi'nde çiftçilere sulama konusunda eğitim verildiğini ifade eden Beyarslan, şunları kaydetti:

"Çiftçilerin eğitim yoluyla bilinçlendirilmesine katkı sunmak amacıyla üç ziraat mühendisi istihdam ediyoruz. Tarımsal Danışmanlık Yetki Belgesine sahip birlik danışmanlarının çiftçilerin bilgisine ihtiyaç duyacakları farklı alanlarda uzmanlaşıyor. Tarımsal yapılar ve sulama, bitki koruma, toprak konularında uzman olan danışmanlarımız, köylerimizde çiftçilerimize yönelik eğitim çalışmaları yapmaktadır. Bu eğitim çalışmalarımızdaki amacımız ise sulama tesislerini etkin, verimli, düzenli kullanarak sulu tarımın gelişmesini ve dengeli olarak arıtılmasını sağlamaktır."

Beyarslan, bu eğitimlerle yanlış sulama yöntemlerinin önüne geçerek birim alandan elde edilen verim rekoltesini ve kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Önceliğimiz, çiftçilerimizi ürünlerindeki hastalık ve zararlılara karşı mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirmek. Topraklarımızın yapısının korunması ve sürdürülebilir tarım için çiftçileri eğitmek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yemişli Karataş Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title