Haberler

Adana'da "Anne-baba Olmak" Semineri

Adana'da Anne ve Babaları Bilinçlendirmek Amacıyla Digiturk ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (Açev) Tarafından Düzenlenen "Anne-baba Olmak" Adlı Seminer Büyük İlgi Gördü.

Adana'da anne ve babaları bilinçlendirmek amacıyla Digiturk ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen "Anne-Baba Olmak" adlı seminer büyük ilgi gördü.

Adana Kültür-Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere gönüllü kadın kuruluşları tarafından tespit edilen 200'e yakın kadın katıldı. AÇEV Eğitim Uzmanı Cem Kaya, toplantıya kadılan kadınlara "Aile Davranışları ve Etkileri", "Demokratik Davranış Yöntemleri", "Çocuğa Kural ve Sınır Koymak", "Çocuğu Dinlemek", "Çocuğa Kendimizi İfade Etmek" konularında detaylı bilgiler verdi. Kaya, "Çocuğumuza kendimizi ifade etmeyi bilmeliyiz. Bu durum ileride çocuklarınızla diyaloğunuzda size çok fayda sağlayacaktır.

Çocuğunuzu can kulağıyla dinleyin. O anda çok önemli bir işle uğraşıyorsak, onu bırakıp çocuğa yönelmeliyiz. Dinlerken çocuğumuzun yüzüne bakmalıyız. Hislerini paylaşmalıyız" dedi.

Anne ve babaları bilinçlendirmeye yönelik hazırlanan "Anne-Baba Olmak" isimli proje, Haziran ayında Türkiye genelinde toplam 10 ilde yapılacak seminerler zincirinden oluşuyor. Ayrıca AÇEV'in hazırladığı eğitici kısa tv filmleri Digiturk kanallarında yayınlanarak anne ve babaların bilinçlendirilmesine destek olunuyor. AÇEV eğitmenleri tarafından verilen seminerlerde, anne babaların, çocuklarının özellikle okul öncesi dönemi gelişimi ile ilgili bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

6 Haziran'da Trabzon'da başlayan seminerler zinciri, Adana'dan sonra Mersin, Antalya, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Bursa ile devam edecek.

(DF-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title