Haberler

Adana'da Altın Koza Heyecanı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Fesitvali yarın start alıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Fesitvali yarın start alıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 7 gün sürecek sinema, kültür ve sanat etkinliklerinin açılışı törenlerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağını söyledi. Aldırmaz, ücretsiz etkinliklere tüm Adana halkının davetli olduğunu vurguladı.

17-23 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilecek sinema, kültür ve sanat etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini vurgulayan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Türkiye'nin parlayan yıldızı olan Altın Koza, inanıyorum bu yıl da sinema dünyasının çok büyük ilgisini çekecek" dedi.

19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerinin yarın yapılacak açılış gecesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay'ın da katılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Sayın Bakanımızı festivalimize davet etmiştik. Bizleri kırmadılar ve festivalimizin açılış gecesini onurlandıracaklar. Bakanımız Sayın Günay, yarın akşam Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' töreninde bizlerle birlikte olacak. Desteklerini her zaman gördüğünüz Bakanımız Sayın Ertuğurul Günay'ın "Onur Ödülleri" gecesini onurlandırmaları bizim için gururdur" şeklinde konuştu. Zihni Aldırmaz, "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nün bu yıl ünlü sinema sanatçıları Ediz Hun ve Perihan Savaş ile yapımcı Abdurrahman Keskiner gibi yine çok değerli isimlere verileceğini bildirdi.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU TÜRKAN ŞORAY

"Türk Sineması'nın "Sultanı" Türkan Şoray'ın, bu yıl festivalin 'onur konuğu' olacağını kaydeden Zihni Aldırmaz, "Ayrıca, Türkan Şoray Film Kostümleri Sergisi, "Türkan Şoray Adanalılarla Buluşuyor" özel etkinliği festivalimize ayrı bir renk katacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında verilen 'Umut Veren Kadın Oyuncu' ödülü bu yıl Türkan Şoray'a adandı. Ödülün adı 'Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü' oldu. Ödülü ise, kazanan oyuncuya Türkan Şoray takdim edecek" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamasında daha sonra şunları

kaydetti:

"Festivalimizin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 14 film jüri önüne çıkıyor.

Ayrıca, Festival kapsamında gerçekleştirilen 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması', 'Belgesel', 'Canlandırma', 'Deneysel' ve 'Kurmaca' olmak üzere 4 bölümde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl dört kategoride toplam 170 filmin başvurduğu yarışmada; filmlerden 10 tanesi kurmaca, 9 tanesi belgesel, 5 tanesi canlandırma ve 6 tanesi deneysel dalda yarışmaya hak kazandı.

Akdeniz Havzası'nda yer alan kısa filmcilerin katılabildiği 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması' ise 'Belgesel', 'Canlandırma', 'Deneysel' ve 'Kurmaca' dallarında değerlendiriliyor. Bu yıl, 25 ülkeden 467 eserin başvurduğu yarışmada; filmlerden 36'sı kurmaca, 13'ü deneysel, 6'sı belgesel ve 9'u canlandırma dallarında jüri önüne çıkacak".

"CENNETTEKİ ÇÖPLÜK" TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın'ın, memleketi Trabzon'un Çamburnu ilçesinde yaşanan çevre felaketine dikkat çektiği "Cennetteki Çöplük" belgeselinin Türkiye'deki ilk gösteriminin Adana'da gerçekleşeceğini ifade eden Zihni Aldırmaz, "Sinemaseverlerin bu ilk heyecana tanıklık etmesini istiyoruz" dedi.

Bu bölümde, ülkemizde ve dünyanın çeşitli köşelerinde üretilen uzun, kısa ve belgesellerin, çeşitli başlıklar altında Adana'daki sinema salonlarında gösterileceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gösterim bölümü başlıklarını şöyle anlattı:

"Yaşam Boyu Onur Ödülü, Onur Konuğu: Türkan Şoray, Retrospektif: Ferzan Özpetek anılarına, Dünya Sineması, Avrupa Sineması, Sessiz Sinema, Çocuklar İçin, Dünya Belgeselleri, Altın Koza Seçkisi, Kıssadan Hisse Dünya. Bu başlıkların yanı sıra, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışası, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın finalistleri de gösterime girecek. Toplam 238 film, 10 sinema salonunda, dönüşümlü olarak 498 kez gösterilecek."

Okullar Sinemada, Sinema Okullarda bölümü kapsamında öğrenciler, Cinemaximum ve Avşar sinemalarındaki toplam 2 salonda film izleyebilecek. Bu özel seans 18-21 Eylül tarihleri arasında, saat 10.00'da gerçekleşecek. 71 okulda ise, film gösterimleri yapılacak. 80.000 öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinlikte, çocuklar kendileri için oluşturulan özel bir seçkiyi izleyebilecekler.

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, Adana'daki rehabilitasyon merkezleri ve ilgili okullarla ortaklaşa yapılacak etkinlik kapsamında; görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler, Acıbadem Hastanesi'ndeki özel donanımlı sinema salonunda, kendileri için özel olarak seçilmiş filmleri izleme imkanı bulacaklar. Gösterimler, 17-22 Eylül tarihleri arasında her gün saat 10.00'da olacak.

Engelli yetişkinler için ise, Doğa Rutkay'ın seslendirmesiyle, Selçuk Aydemir imzalı 2011 yapımı 'Çalgı Çengi', Ececan Gümeci'nin seslendirmesiyle Metin Erksan 1965 yapımı 'Sevmek Zamanı' ve Beste Bereket'in seslendirmesiyle Onur Ünlü'nün 2008 yapımı 'Güneşin Oğlu' isimli filmler, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 17-19-20-21 Eylül tarihlerinde saat 14.00'te gösterilecek".

YAZLIK SİNEMA AÇILIŞI

Mimar Sinan Kültür Parkı'nın, yazlık sinema haline getirildiğini ifade eden Zihni Aldırmaz, "Açılış, festival kapsamında gerçekleştirilecek. Açılışta, yönetmen Erden Kıral'ın 'Bereketli Topraklar Üzerinde' isimli filmi gösterilecek" dedi.

Zihni Aldırmaz, festivalde, senarist-yönetmen Işıl Özgentürk'ün eğitmenliğinde 'Engel' konulu bir atölye çalışması gerçekleşeceğini, temel eğitimin 17-21 Eylül tarihleri arasında yapılacağı atölyede, katılımcıların festivalin son iki günü ise film çekeceklerini anlattı.

Festivalin; Türkiye müziğinin önemli gruplarından Yeni Türkü'nün kuruluş ve ilk albümleri olan 'Buğdayın Türküsü'nü gerçekleştirme hikayelerini anlatan 'İlk Türkü: Buğdayın Türküsü' isimli belgeselin prömiyerine ev sahipliği yapacağını belirten Zihni Aldırmaz, "Filmin 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak prömiyeri, 18 Eylül Salı günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak gösterimin ardından, saat 16.15'te Can Dündar, Derya Köroğlu ve Selim Atakan'ın konuşmacı olarak katılacağı 'Bir Grubun Doğuşu: Yeni Türkü' başlıklı söyleşi yapılacak" şeklinde konuştu.

Festivalin gelenekselleşen bölümlerinden Sinema Dayanışma Gecesi'nin, her yıl olduğu gibi yine Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da gerçekleşeceğini söyleyen Büyükşehir belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Gecede Türk Sineması'nın sevilen yüzleri sahneye çıkarak halkı selamlayacak" dedi.

Altın Koza Film Festivali'nin vazgeçilmez etkinliklerinden olan Sevgi Korteji'nin 21 Eylül Cuma günü saat 17.30'da başlayacağını anlatan Zihni Aldırmaz, "Sinemamızın sevilen yüzleri, kortej halinde Adana sokaklarını turlayarak halkı selamlayacaklar" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi 19. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 14 filmin jüri önüne çıkacağını kaydeden Zihni Aldırmaz, "Jüri Başkanlığını Ferzan Özpetek'in yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda kazananlara ödülleri, 22 Eylül 2012 Cumartesi akşamı yapılacak Kapanış ve Ödül töreninde takdim edilecek. Ödül töreni ilk kez bu yıl Çukurova Fuar Alanı'nda organize edilecek" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Aldırmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title