Haberler

Adana'da Akdeniz Balkan Türkleri Gecesi

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Necati Sultan, Zorunlu Göçe Tabi Tutulan Balkan Türklerinin Avrupa Birliği (AB) Vatandaşlığını Elde Etmelerine Rağmen Anavatana Olan Sevgi ve Bağlılıklarından Vazgeçmediklerini Söyledi.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Necati Sultan, zorunlu göçe tabi tutulan Balkan Türklerinin Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığını elde etmelerine rağmen anavatana olan sevgi ve bağlılıklarından vazgeçmediklerini söyledi.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen kuruluş yıldönümü yemeğinin ikincisi Hiltonsa'da gerçekleştirildi. Yemeğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Adana Milletvekili Ziyaeddin Yağcı, Vahit Kirişçi ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşan Sultan, Osmanlı Devleti'nin çöküşünden itibaren Balkanlara yerleşmiş olan vatandaşların anavatan Türkiye Cumhuriyeti'ne göç ederek çeşitli bölgelere yerleştiklerini söyledi. Bulgaristan'ın 2007 yılında AB'ye üye olmasıyla 1989 yılı ve sonrasında zorunlu göçe tabi tutulan 500 bin vatandaşın çifte vatandaşlık hakkı elde ettiğini söyledi. Çifte vatandaşlığın elde edilmesiyle Balkan Türklerinin AB vatandaşı olduklarını kaydeden Sultan, "Bu hakkın elde edilmesiyle soydaşlarımız sanıldığı gibi AB'ye hücum etmemişlerdir. Aksine bu insanlar anavatanlarına olan sevgi ve bağlılıklarından vazgeçmeyeceklerini göstermişlerdir" dedi.

(HT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title