Haberler

Adana'da "Afrika'ya Yardım" Çağrısı

Adana Valisi İlhan Atış, "Afrika'da 29 bin çocuk hayatını kaybetti. bizim iki ilçemiz kadar. Bu tablo karşısında duyarsız kalamayız" dedi.

Vali Atış, Sağlık Mensupları Derneğince (SAMEDER) bir otelde düzenlenen iftar yemeğindeki konuşmasında, doktor, eczacı, diş hekimi ve tüm sağlık mensuplarını açlık çeken Afrika ülkelerine yardım yapmaya davet etti.

Afrika ülkelerinde insanların açılıktan yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Vali Atış, "Afrika'da 29 bin çocuk hayatını kaybetti. Bizim iki ilçemiz kadar. Bu tablo karşısında duyarsız kalamayız. Başbakanlığımızın emri gereği yardım kampanyası başlattık. Bütün kurumlarımızın ciddi desteği var. SAMEDER'in de bir yardım kampanyası başlattığını gördüm. Desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.

Adana SAMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Öngel ise, dernek olarak Afrika'da Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde sağlık taramaları yaptıklarını, bu çalışmayı sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, "Bu bir ekip çalışmasıdır. Bireysel çalışmalar ancak bir noktaya kadardır. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetlerde hekimler, diş hekimleri, eczacılar, tıbbi mümessiller ve sağlık çalışanları görev alıyor" dedi.

Ramazan ayının şefkat ve merhamet ayı olduğunu söyleyen Öngel, "Gönüllerin yumuşadığı sabır ve hoşgörünün öne çıktığı bu günlerde başkaları için yaşamayı hatırlıyoruz. Kuraklık nedeniyle bulundukları yerlerden göç etmek zorunda kalan ve tek umutları mülteci kamplarında bir parça ekmek ve su sayesinde hayatta kalabilmek olan insanların durumunu hepimiz biliyoruz. Kimse Yok mu Derneği ile ortaklaşa başlattığımız yardım kampanyasına bütün sağlık mensuplarını katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Programda sanatçı Bedirhan Gökçe şiir dinletisinde sunarken, etkinliğe katkıda bulunanlara da plaket verildi.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title