Haberler

Adana'da 2 Polis Memurunun Şehit Edilmesine İlişkin Dava

Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve terör örgütü PKK mensubu olduğu ileri sürülen 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve terör örgütü PKK mensubu olduğu ileri sürülen 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve kırk sekizer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Bedri K. katıldı. İzmir Ödemiş Cezaevine nakledilen diğer sanıklar Vedat B. ve Serhat G'nin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kurulan bağlantıda duruşmaya katılmayacakları bildirildi.

Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada söz verilen Bedri K, suçsuz yere cezaevinde yattığını ileri sürdü.

Asıl suçluların dışarıda olduğunu savunan Bedri K, "Mağduruz. Suça karışmadım. Bu ağır suçlamayı kabul etmiyorum. Bu yaşıma kadar devletle sorun yaşamadım. Suçluları bulsunlar. Yapanları da yaptıranları da lanetliyorum." dedi.

Sanık avukatları ise başka bir soruşturma dosyasında ifadesi alınan gizli bir tanığın, 2 polis memurunu şehit eden kişi ya da kişilerin isimlerini söylediğini ileri sürerek bu dosyanın mahkemeye getirtilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, gizli tanığın ifadesinin mahkemeye gönderilmesi için duruşmayı 10 Ocak'a erteledi.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezinde görevli polis memurları Süleyman Çakır (39), Bircan İlhanlı (48) ve İsa Doğan (53), geçen yıl 28 Eylül'de Özel Güney Hastanesinin oto parkından ana yola çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğramış, Çakır ve İlhanlı şehit olmuş, Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ödemiş İzmir PKK Politika Güncel Haberler

title