Haberler

Adana'da 130 Milyon TL Tutarındaki 10 Tesisin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, 2002'den bu yana yürüdükleri yolun ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu en çok kalabalığın bildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Avni Coş, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Adana genelinde yapılacak, 10 tesisten oluşan ve 130 milyon liraya mal olacak sulama, gölet ve taşkın korumayla ilgili İmamoğlu İlçesi'nde düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, başta törene katılan Bakanlar olmak üzere tüm katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek, "Temeli atılacak tesisler İlimiz, bölgemiz ve üreticimiz için fevkalade önelidir. Bu hizmetlerin ve büyük yatırımların İlimize kazandırılması için talimat veren ve İlimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenen Saygıdeğer Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün temelini atacağımız tesislerin Adana'mıza, üreticimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını Yüce Allah'tan diliyorum" dedi.


10 yılda Türkiye'de yeni doğal kaynaklar bulunmadığını, 10 yıl önceki kaynaklar ne ise bugün de aynı olduğuna işaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Ama bir şey değişti. 10 yıl önce halkın sesine kulak vermeyenler Türkiye'yi yönetiyordu. 11 yıldır ise halk ne derse o olur diyenler Türkiye'yi yönetiyor. Memleketin en büyük zenginliği o milletin kendisidir. Eğer siz milletin gücüne inanırsanız, kudretine inanırsanız bu, her türlü petrol gelirinden, dış destekten ve her türlü ticaretten daha büyük zenginlik kaynağıdır. 11 yıl önce iktidara gelene kadar size kulak verenler, iktidara geldikten sonra kulaklarını kapattılar. Fakat biz 11 yıl boyunca bu ülkede 'millet ne derse o olur, onun dışında kimsenin sözü geçerli değildir' dedik. Bakanlar, Milletvekilleri ve yöneticiler işin sadece vitriniyiz. Bu ülkede ne varsa sizindir. İmamoğlu'na ne getirilmiş ise sizin sayenizde getirilmiştir. Bu ülkedeki zenginlik sizin ve çocuklarınızın zenginliğidir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, Adana'ya geçen yıl geldiğinde 29 hizmet müjdesi verdiğini anımsatarak, "Barajlar, göletler, sulama tesisleri ve orman yatırımları gibi hizmetler yapılıyor. Bu sefer de 29 müjdeye ilave olarak 28 müjdeyle buraya geldik. Bunların toplam maliyeti 675 milyon lira. Bu, Adana ve İmamoğlu'na hayırlı olsun, bereket getirsin inşallah. Bin günde bin gölet projemiz vardı. Biz böyle çalışıyoruz. Bugün de bunların bazılarının temelini atacağız" dedi.

Adana'nın mümbit topraklarının tamamının sulanmasını sağlayacaklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, "Bu tesisler, tarımsal verimin artmasına ve istihdama katkı sağlayacak. Türkiye'de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Türkiye'nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi. Paralar hep faiz lobisine gidiyordu. Allah'a şükür biz paramıza, pasaportumuza ve devletimize itibar kazandırdık. Biz büyük bir milletiz ve şanlı bir tarihimiz var. İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. İkinci büyük hedefimiz ise 2053. Yani İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacağız. İnşallah geleceğimizin teminatı bu gençler 2053 yılında şanlı bayrağımızı daha da yükseklere dikecek" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Türkiye'ye 2050 yılına kadar yetecek su temin edildiğini anlatarak, "İzmir, Aydın, Yozgat, Şanlıurfa, Diyarbakır, Çorum, Kars ve Edirne'ye kadar suyu götüren biziz. Bütün şehirlerin içme suyu problemini Allah'a şükürler olsun biz çözdük" dedi.

Hizmetlerin anlatmakla bitirilemeyeceğini dile getiren ve Bakanlığıyla ilgili Adana genelinde yapılan ve yapılacak yatırımları da anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Şu ana kadar hükümetimiz Adana'da 14,5 milyar lira yatırım yapmış. Başbakanımız Adana'ya çok önem veriyor. Hastaneler, yollar, sağlık tesisleri, göletler, ve sulama tesisleri gibi hizmetler hükümetimiz döneminde yapıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç ve diğer protokol üyeleri tarafından 130 milyon liraya mal olacak 10 tesisin temeli atıldı.

Törende ayrıca Orman Genel Müdürlüğü tarafından köylülere gelir sağlaması maksadıyla dikilen ceviz ve badem fidanları çekilen kura sonucu sahiplerini buldu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Ömer Çelik Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title