Haberler

Adana'da 12. Aşure ve Birlik Cem'i

Adana'da, Alevi Bektaşi Bileşenleri Tarafından Organize Edilen 12. Aşure ve Birlik Cem'i Büyük İlgi Gördü.

Adana'da, Alevi Bektaşi Bileşenleri tarafından organize edilen 12. Aşure ve Birlik Cem'i büyük ilgi gördü.

Hacı Bektaşi Vakfı Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Vakfı, Tunceliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Yüreğir Cem Birleştirme Derneği tarafından oluşturulan Adana Alevi Bektaşi Bileşenleri'nin organize ettiği 12. Aşure ve Birlik Cem'i, Yüreğir Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 15 ayrı kazanda yaklaşık 8 ton aşurenin dağıtıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Aşure yenmesinin ardından salona geçen vatandaşlara saz resitali sunuldu.

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Hüseyin Yalçın, Hz. Hasan ile Hüseyin'in Kerbela'da katledilişinin 1327. yılı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure gününün birlik ve beraberliği pekiştireceğini belirterek, "Bizim camiye, imama, sinagoga, papaza herkese saygımız var. İnsana saygımız var. İnsana ve evrene saygısı olmayan Allah'ı tanımaz ve saygısı da olmaz" dedi.

Yalçın, 28 Nisan 2007 tarihinde de Alevi Bektaşi Birlikleri olarak Mersin'de birlik toplantısı yapacaklarını söyledi.

(HT-AB-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title