Haberler

Adana: Çukurovada Yılın İlk Kütlü Pamuğu

Çukurova'da 2006 yılının ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'nda (ATB) düzenlenen sembolik açık artırma ile kilosu 10 YTL'den Çukobirlik'e satıldı.

Çukurova'da 2006 yılının ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'nda (ATB) düzenlenen sembolik açık artırma ile kilosu 10 YTL'den Çukobirlik'e satıldı.

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Bahçe Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Hasan Aslan'ın 100 dönümlük tarlasında hasat ettiği pamuk, ATB'de satışa sunuldu. 3 YTL ile başlayan açık artırmaya çıkartılan 60 kilo pamuk, kilosu 10 YTL'den Çukobirlik'e satıldı. Çukurova'nın ve Türkiye'nin ilk pamuğunu alarak çiftçiye desteklerini göstermek istediklerini ifade eden Çukobirlik Genel Müdürü Fevzi Kılıç, üreticiye verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

12 yıldır Türkiye'nin ilk kütlü pamuğunu üretmeyi başaran çiftçi Hasan Aslan, ilk pamuğu 12 yıldır getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "17 Şubat'ta ektiğim pamuğun ilkini bugün toplayarak buraya getirdim. Önümüzdeki günlerde tarlanın hepsini toplayacağız" dedi.

Açık artırmayı izleyen ATB Başkanı Fethi Coşkuntuncel de, pamuk üreticisine verilen destek priminin 32 YKr'ye çıkartılmasının üreticileri teşvik açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Pamuğun tekstil, yağ ve yem sanayiinde önemli olduğunu belirten Coşkuntuncel, "Ülkemizde geçen yıl 950 bin ton pamuk üretimi yapılırken, tüketimimiz ise yaklaşık 1 milyon 500 bin tonu buldu. Dolayısıyla yurt dışından yüksek miktarda pamuk lifi ithal eden ülkeler arasına girdik. Fakat bu yıl destek priminin artırılması ile bu rakamlar yerinde durmayacak ve daha fazla üretim yapacağız. Adana'da geçen yıl 155 bin ton olan pamuk üretiminin bu yıl 245 bin tonu bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title