Haberler

Adana - Çukurova Kitap Fuarı Açıldı

Çukurova Kitap Fuarı açıldı ADANA'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı.

Çukurova Kitap Fuarı açıldı

ADANA'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı.250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar, Gülten Dayıoğlu, Aydın Çubukçu, Can Dündar, Ataol Behramoğlu, Doğan Cüceloğlu, Enver Aysever, İhsan Eliaçık ve Yekta Kopan gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 300 yazar, çizer ve şairi konuk edecek. 18 Ocak'a kadar açık kalacak olan fuarda toplam 60 etkinlik yapılacak.Fuarın açılışına Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği 2'nci Başkanı Fahri Aral, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda konuk katıldı.

BÜYÜK: ADANA SEÇKİN GÜNLER YAŞIYOR

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Kitap Fuarı'nın sürdüğü hafta boyunca Adana'nın seçkin günler geçireceğini söyledi. Büyük, "Adana bugünden itibaren hafta sonuna kadar çok değerli bir hale geliyor. Kültür sanat ve edebiyatla iç içe hale geliyor. Kentimiz seçkin katılımcılarla o güzelliği yaşayacak. Gururlandığım, iftar ettiğim, hatta çevre illerde, 'Kitap fuarımız açılıyor, herkesi bekliyoruz' dediğim bir etkinlik. Geldiğim günden beri çeşitli fuarlara katıldım ama bu farklı bir etkinlik" dedi.

SÖZLÜ: FUARA SERVİS KALDIRIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana'nın kültür, sanat ve edebiyata sahip çıktığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencileri fuara metroyla ücretsiz taşıdığını belirten Sözlü, şöyle konuştu: "Ben en son İstanbul'daki kitap fuarına da gittim. Orada sadece yayıncılar ve yazarlar vardı. Ancak Adana'nın bütün eşrafı burada. Valimizden tutun, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'na kadar herkes burada. Bu bereketli toprakların bir yansımasıdır. Adana'nın mayasında samimiyet var. Saat 09.00'dan akşam fuar kapanana kadar ücretsiz servislerimiz var. Buradan duyurmak istiyorum. Barajyolu 6.5 durak, Ruhsağlığı Hastanesi ve metronun son durağından her gün ücretsiz ulaşım sağlanacak. Çocuklarımızın ilgisini artırmak için fuar süresince metroyla onları ücretsiz taşıyacağız. Bunları, Büyükşehir Belediyesi'nin kültüre desteği olarak sunuyoruz."

HIZLAN: 'KİTAP OKUNMUYOR' SÖZÜNÜN GEÇERLİLİĞİ YOK.

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ise kitap fuarlarının kitap mahrumiyetini bitirdiğini söyledi. Kitap fuarlarıyla kitapların okuyucunun ayağına gittiğini belirten Hızlan şöyle konuştu: "Kitap fuarları, kitabı okuyucunun önüne getiriyor. Dağlarca'nın çok güzel bir dizesi vardır. 'Uluslar evlatlarıyla nefes alır' diyor. Gerçekten de benim için de her kentin evlatları önemlidir. Bu kentte de Yaşar Kemal'den başlayıp, Orhan Kemal'e, Yılmaz Güney'e kadar geniş bir liste var. Kitap fuarları her geçen yıl artıyor. Aslında bu okur sayısının artması, kitaba olan ilginin artmasını sağlıyor. Biz okur olarak sadece kağıt kitap okuyanları söylüyoruz. Bunun dışında internet kitap ve e-kitap da var. 'Türkiye'de kitap okunmuyor' sözünün pek geçerliliği yok. Bu dilimize yapışmış doğru olmayan bir söz. Fuarların güzelliği şudur; bütün yeni çıkan kitapları görürsünüz. Daha güzel ve enteresanı ise o kitapları çıkaran yazarlarla tanışır, sorularınızı sorarsınız. Bir de keşif yeridir burası. Dünyada nasıl yeni yerleri keşfe çıkarsanız, burada da yeni yazarları keşfe çıkarsınız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Doğan Hızlan Çukurova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title