Haberler

Çukurova'da Yeni Sinemacılar Yetişecek

Güncelleme:

Adana'da Çukurova İlçe Belediyesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi yeni sinemacılar keşfetmek için 'Çukurova Sinema Atölyesi' kuracak.

İlçede 4-29 Mayıs tarihlerinde uzman akademisyenler, 15 yaş üstü 30 kişiye 'sinema' ile ilgili her konuda kurslar verip etkinlik sonunda belgesel ve kurmaca dallarında 2 film çekecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan ile Çukurova Belediyesi Başkanı CHP'li Soner Çetin, işbirliğiyle yaşama geçirecekleri, 'Çukurova Sinema Atölyesi-Evi' projesinin protokolünü birlikte imzaladı. Çukurova Belediyesi Turhan Selçuk Sanatevi'nde gerçekleştirilen proje tanıtımına sanat dünyası temsilcileri ile gazeteciler ilgi gösterdi.

Tarım ve sanayinin başkenti olarak nitelediği Adana ve Çukurova'nın bir dönem Türk sinemasının da merkezi olduğunu anlatan Soner Çetin, "Yeni Yılmaz Güneyler, Aytaç Armanlar, Menderes Samancılar, Yılmaz Durular, yeni senaristler, montajcılar, kurgucular ve kameramanlar yetiştirip Türk sinemasına kazandırmak için önemli bir adım atıyoruz" dedi.

'Sinema Atölyesi' projesini daha önce Şanlıurfa ve Mardin'de yaşama geçirdiklerini aktaran Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan ise, "Adana sinema açısından çok önemli. Atölyemize katılacak kişilere sinemanın her alanıyla ilgili eğitimler verip sinemamıza önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

Çukurova Belediyesi Turhan Selçuk Sanatevi'nde 4-29 Mayıs tarihlerinde uzman akademisyenler, 15 yaş üstü 30 kişiye bir sinema filmi yapım sürecinin temel aşamalarını gözeterek ders verecek. Doç. Dr. Okan Ormanlı sinema tarihi, Yrd. Doç. Dr. Perihan Taş Öz senaryo yazarlığı, Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan kurgu, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Erverdi 'Çirkin Kral Yılmaz Güney Fenomeni', öğretim görevlisi İbrahim Zengin, teknisyen Mehmet Tintin ve araştırma görevlisi Duygu Atasoy görüntü yönetmenliği ile sinema dili, araştırma görevlisi Duygu Nazlı Akova ve teknisyen Elif Ertürk film çözümlemesi ve teknisyen Ahmet Bikiç belgesel sinema konularında eğitim sunacak. Atölye çalışmasına katılanlar, kursların ardından belgesel ve kurmaca dallarında 2 film çekecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Güney Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title