Haberler

Adana Cekut Hayat Kurtaracak

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki ceza infaz kurumunda görev yapan 25 personel, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden "Arama Kurtarma Ekip Eğitimi" aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki ceza infaz kurumunda görev yapan 25 personel, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden "Arama Kurtarma Ekip Eğitimi" aldı.

Adana Cezaevi Kurtarma Timi (CEKUT) adı verilen ekip, bölgede yaşanabilecek doğal afetlerin yanı sıra ceza infaz kurumlarında isyan, yangın gibi olaylara anında müdahale ederek hayat kurtaracak.

Adalet Bakanlığı tarafından Afyon ve Erzurum ile pilot il seçilen Adana'da, Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Adana E Tipi Kapalı, Adana Açık ve F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan infaz koruma memuru, aşçı ve teknisyenlerden oluşan 25 personel, gönüllü olarak CEKUT'a seçildi.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda 25 ceza infaz kurumu çalışanına, AFAD İl Müdürlüğünde 5 gün boyunca teorik eğitimin yanı sıra yüksekten inme, kuyudan-çukurdan kazazede çıkarma, enkazdan canlı kurtarma gibi uygulamaları öğrendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Erkan Ünlü ile AFAD'da verilen eğitimi yerinde inceleyerek, CEKUT ekibinin kuyudan canlı çıkarma tatbikatını izledi.

Pilot bölge olarak seçilen Adana'da ceza infaz kurumu personeline verilen arama kurtarma eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Yeldan, Adana CEKUT'un hem cezaevleri, hem kent, hem de bölgedeki yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde önemli görevler yapacağını kaydetti.

Arama kurtarma eğitimi verilecek çalışan sayısını zamanla arttıracaklarını ifade eden Yeldan, yapacakları çalışmalar ve tatbikatlarla CEKUT ekibinin tecrübe kazanacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Bakanlığı Ali Yeldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title