Haberler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak: "Benim Akıl Danışacağım Müdürlerim Neden Özel Sektörden Az Maaş Alsın"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Benim Akıl Danışacağım Müdürlerim Neden Özel Sektörden Az Maaş Alsın" Dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Benim akıl danışacağım müdürlerim neden özel sektörden az maaş alsın" dedi.

Durak, Büyükşehir Belediyesi'ndeki üst düzeyde görev yapan çalışanların aldıkları maaşlarla ilgili yaptığı açıklamada, "100’lerce trilyonluk bütçeyi güvendiğim bu üst düzey personelin maaşları neden özel sektör yöneticilerinden aşağı olsun? 1984 öncesi ilk adaylığımda belediyeyi şirketim gibi yöneteceğimi açıklamıştım. Ben özel sektörden geldim, müteahhitlik yaptım. Özel sektör görüşüm halen ağır basmaktadır. Benimle çalışan uzmanlar neden özel sektörde çalışanlardan az para alsın? Şirketlerimde çalıştırdığım insanın nasıl haklarını veriyorsam, belediyede de aynı uygulamayı yapmak isterim" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan şirketlerden en fazla maaşı alan 5 personelin isimlerini ve görevleri açıklayan Durak, Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü İnşaat Mühendisi İbrahim Türkekul'un 6.330 YTL, Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mimar Önder Özergin'in 4.530 YTL, Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İnşaat Mühendisi Murat Türk'ün 4.065 YTL,Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. ve Metro İnşaatı Kontrolörü İnşaat Mühendisi Engin Songüler'in 3. 765 YTL., Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanı Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Mezunu Ali Ulukanlıgil'in iki ayrı şirketten net 6.240 YTL maaş aldığını bildirdi.

Durak açıklamasında şunları kaydetti:

"Kaldı ki; belli holdinglerin genel müdürünün maaşı 50 bin dolar. Tekstil sektöründe bir genel müdürün maaşı 30 bin dolar. Özel banka genel müdürlerinin maaşı 50 bin dolar dolayındadır.

Ayrıca, özel sektörde çalışan üst düzey yöneticiler yüklü miktarda bilanço primleri de almaktadırlar. Allah versin. Daha çok alsınlar. Görüleceği üzere, bizim üst düzey personelin maaşları, emsal özel şirket yöneticileriyle mukayese edildiğinde kat kat düşüktür. Dürüst ve başarılı genel müdürlere daha çok vermek isterim. Ama belediyemizin durumu malum. Belediyemizin genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, genel müdürleri ve danışacağım kişiler Bossa’dan, Güney Sanayii’den, Mensa’dan ve Çimento’nun müdürlerinden neden aşağı maaş alsın? Yeter ki; haramı, helali bilsin, yetim hakkı olan kamunun çıkarlarını korusun.

Bugüne kadar gizleyeceğim işi yapmadım, yaptığım işi de gizlemedim." (AB-Y) 21.04.2008 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title