Haberler

Adana: Bakan Güler, Adana'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bakü-tiflis-ceyhan (Btc) Ham Petrol Boru Hattı Projesinin Toplam 4 Milyar Dolara Mal Olduğunu Belirterek, "Bu Projenin 3'te 2'si Bizim Topraklarımızda Olduğu Halde 1.4 Milyar Dolar Para Harcadık. Hazinenin Bize 'Harca' Diyerek Ayırdığı 300 Milyon Doları da Harcamadık" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı projesinin toplam 4 milyar dolara mal olduğunu belirterek, "Bu projenin 3'te 2'si bizim topraklarımızda olduğu halde 1.4 milyar dolar para harcadık. Hazinenin bize 'harca' diyerek ayırdığı 300 milyon doları da harcamadık" dedi.

Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin enerji bakanlarıyla Rusya'da bir araya gelen Bakan Güler, oradaki toplantıda Ceyhan-Samsun Boru Hattı ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Ceyhan-Samsun projesinde gidişatın iyi olduğunu belirten Güler, BTC'nin ülke ekonomisine katkılar sağlamaya devam edeceğini vurguladı. BTC projesinin 4 milyar dolarlık bir proje olduğunu hatırlatan Güler, "BTC, Türkiye ayağında herhangi bir gecikme olmadan tamamlandı. BTC toplamda 4 milyar dolarlık bir proje. Bu projenin 3'te 2'si ise bizim topraklarımızda. Biz bu 3'te 2'lik kısmı 1.4 milyar dolara tamamladık. Hazinenin bize 'harca' diyerek ayırdığı 300 milyon doları harcamadık. Bunun yanı sıra 338 milyon dolar da para aldık. Bu haberler basına çok yansımadı" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde, TEDAŞ, DSİ, BOTAŞ, TEİAŞ genel müdürleri ve DSİ ile sulama birlikleri müdürleriyle basına kapalı toplantı yaptı. Toplantının ardından Adana Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Güler, DSİ'deki toplantı ile ilgili bilgiler verdi. Güler, enerji ve sulama yatırımlarına büyük önem verdiklerini, sadece Adana'ya bakanlığı döneminde gönderilen ödeneğin 150 milyon YTL'yi bulduğunu söyledi. Adana'ya doğalgaz yatırımı için 55 milyon dolar harcandığını ifade eden Güler, şimdi de ilave yatırımlara başlandığını kaydetti. Güler, sanayi sektörünün yanı sıra konutlara da bu olanağın sunulması konusundaki soru üzerine de "Biz yatırımı yaptık. Bundan sonrası, dağıtım işini üstlenen özel firmaya ait. Bu konuyu firmayla görüşmek gerekir" diye konuştu.

Yörenin ekonomik kalkınmasında dönüm noktasının Yedigöze Barajı ve Hidroelektrik Santralı olduğunu ifade eden Güler, Çukurova'nın 50 yıllık özlemini giderecek yatırıma 2007 yılının Mayıs ayında başlanmasının planlandığını belirtti. Barajın, hem sulama hem de elektrik enerjisi üretimine yönelik olacağını kaydeden Güler, "Son 50 yılda yapılanları birkaç yılda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yörede, şu ana kadar sulanabilen arazi alanı 38 bin hektar. Oysa, sadece Yedigöze Barajı sayesinde 53 köyde 75 bin hektar alan sulanacak. Aşağı Seyhan Sulama Projesi'nin 50 yılda yüzde 53'ü tamamlanabilmiş. Projeyi tamamlamak için 6 milyon YTL ek ödenek tahsis ettik. Bu ödenekle projeyi 3-3,5 yılda bitireceğimizi umut ediyorum. DSİ'nin Adana'da sulamayla ilgili ödeneğini 4 milyon YTL'den, 20 milyon YTL'ye çıkarttık. Artık geçmişle değil, kendimizle yarışıyoruz'' diye konuştu.

Anız yangınlarının elektrik hatlarına zarar verdiğini de değinen Güler, "Adana ve çevresinde tüm uyarılara rağmen, üreticilerin ikinci ürüne hazırlık için anız yakmayı sürdürüyor. Bu da elektrik hatlarına zarar veriyor. Bu sorunun elektrik kesintilerine yol açıyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalıdır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyareti sırasında Aytaç Durak'ın Adana'yı geliştirdiğini ve büyümesini sağladığını söylemesi üzerine açıklamada bulunan Güler, şunları söyledi:

"Biz sizin iyi çalıştığınızı biliyoruz. Yıllardır Adana'yı iyiye götürmek için uğraşıyorsunuz. Biz de sizin burada yaptığınızı Türkiye genelinde yapıyoruz. Türkiye son 3,5 yılda yüzde 37 oranında büyüdü"

Güler, daha sonra AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, burada partililerle görüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title