Haberler

Adana: Amatör Antrenörün Örnek Çabası

Adana'da Amatör Olarak Antrenörlük Yapan Cumali Kavuz, Esrar Bağımlısı Gençlere Futbol Öğreterek Onları Topluma Kazandırıyor.

Adana'da amatör olarak antrenörlük yapan Cumali Kavuz, esrar bağımlısı gençlere futbol öğreterek onları topluma kazandırıyor.

Seyhan İlçesi'nde bulunan Yeşilyurt Mahallesi'ndeki futbol sahası kenarında bir römorkta yaşayan 45 yaşındaki Cumali Kavuz, hayatını gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmaya ve onları topluma kazandırmaya adadığını söyledi. Daha önceleri Baraj Yolu mevkiinde çaycılık yaparak hayatını kazandığını belirten Kavuz, şimdilerde içindeki futbol aşkını gençlere aşılamak için gayret ettiğini söyledi. Bu uğurda 5 yıldır Yeşilyurt Mahallisi'nde futbol sahası kenarında römorkta yaşmayı göze aldığını anlatan Kavuz, "Mahalli olarak Muhtar Sitesi Yeşilyurt Mahallesi Genç Karmabirliği futbol takımını kurdum. Her yıl dönem dönem düzenli olarak mahalli turnuvalara katılıyoruz. Bu turnuvalara, Hatay, Osmaniye ve Mersin gibi çevre illerin mahalli takımları da katılıyor. Bu turnuvalarda tam 11 tane kupayı Yeşilyurt Mahallesi'ne getirme başarısı gösterdik. Benim hayatımdaki tek amacım gençleri futbola ve spora kazındırmak. Bunun için evimi barkımı bırakıp römorkta yaşıyorum" dedi.

Mahallede birçok esrar, eroin bağımlısı genci futbol sayesinde topluma kazandırdığını vurgulayan Kavuz, "21 yaşındaki S.E. ile 22 yaşındaki G.K. ilköğretim çağında esrar, eroin bağımlısı olmuşlar. Bu gençlerle bire bir ilgilendim ve onları futbolla topluma kazandırdım. Şimdi ne esrar kullanıyorlar ne de eroin. Mahalle de bulunan diğer gençlerinde aynı duruma düşmemesi için bütün gençleri her gün toplayıp futbol oynatıyorum. Boş kalan insan kötü huylar edinir. Bunların başında esrar, eroin ve hırsızlık geliyor. Mahalledeki gençlerin hepsi futbol sayesinde çok huzurlu ve rahat" diye konuştu.

Mehmet Kemal Tuncel Lisesi'ne başlayan ancak esrar ve eroin kullandığı için okulu bitiremeyen S.E, Cumali Kavuz sayesinde tekrar toplum içine girdiğini belirterek, "Esrar ve eroin kullandığım için öğrenimimi tamamlayamadım. Çok sevdiğim futbolu ise yarıda bırakmak zorunda kaldım. En büyük hayalim ünlü bir futbolcu olmaktı. Ancak esrar ve eroin nedeniyle bu hayalim yarıda kaldı. Adana Demirspor altyapısında oynarken kötü alışkanlıklar yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldım. Ancak bir süre tedavi gördüm ve Cumali hoca sayesinde tekrar futbola başladım. Cumali hoca olmasaydı esrar ve eroini kesinlikle bırakamazdım. Şimdi mahalle içinde de olsa futbol oynuyorum" şeklinde konuştu.

Cumali Kavuz'un topluma kazandırdığı bir başka genç G.K. ise Cumali hoca ile birlikte yeniden doğduğunu, onun sayesinde tekrar toplum içine çıktığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title